روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی

برگشت   روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی > دینی و مذهبی > هزار قله ی عشق

هزار قله ی عشق

خاطرات، وصیتنامه و خاطرات همسران شهدا

User Tag List

پاسخ

امکانات حالات نمایش
قدیمی 2012-12-24, 10:32 AM   #16
ماهمون
کاربر خیلی فعال

آواتار ماهمون

تشکر کرده : 12,429
تشکر شده 25,343 بار در 2,731 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
ماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond repute

مدال های افتخار

پیشفرض پاسخ: نهم صفر سالروز شهادت عمار یاسر

تقیه تاریخی عمار یاسر
یکی از کسانی که در صدر اسلام دست به یک تقیّه تاریخی زد، عمّار یاسر بود که کفّار مکّه او را به همراه پدر و مادرش گرفتند و به آنها شکنجه های سختی دادند تا از دین اسلام دست بردارند و از حضرت محمد صلی الله علیه و اله و سلم تبرّی و بیزاری بجویند. یاسر پدر عمار و سمیّه - مادرش - آنقدر پافشاری و استقامت کردند تا به دست کفار مکّه شهید شدند.

اما عمّار بدون اینکه کوچکترین تردیدی از دین اسلام در قلب او راه پیدا کند با زبانش خواسته های کفار را تأیید کرد و در ظاهر از دین اسلام بیزاری جست.

واکنش رسولخدا به تقیه عمار
خبر کار عمّار را به رسول خدا دادند. پیامبر فرمود: عمّار از سر تا قدمش پر است از ایمان، و ایمان با گوشت و خون او عجین است.
عمّار، در حالی که گریه می کرد، خدمت پیامبر رسید و عرض کرد: یا رسول الله! من بالاخره آنچه نباید بگویم گفتم و از اسلام، به ظاهر بیزاری جستم و از خدایان آنها تعریف کردم.

رسول خدا، دست بر چشمان گریان عمّار کشید و فرمود: اشکالی ندارد، اگر باز هم تکرار کردند، تو هم تکرار کن.
سپس این آیه نازل شد: « من کفر بالله من بعد ایمانه الا من اکره و قلبه مطمئن بالایمان »؛ (سوره نحل آیه 106) در این آیه کافر شدن بعد از ایمان مورد سرزنش و عذاب معرفی شده است، جز در مواردی که اکراه و اجبار و ضرورت ایجاب کند، که در آن صورت کفر زبانی با اطمینان قلبی به ایمان اجازه داده شده است. )

منابع: بحار الانوار، ج 75، باب 87، ص 393 تا 443.
قدیمی 2012-12-24, 10:32 AM   #17
ماهمون
کاربر خیلی فعال

آواتار ماهمون

ماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond repute

مدال های افتخار

تقیه تاریخی عمار یاسر
یکی از کسانی که در صدر اسلام دست به یک تقیّه تاریخی زد، عمّار یاسر بود که کفّار مکّه او را به همراه پدر و مادرش گرفتند و به آنها شکنجه های سختی دادند تا از دین اسلام دست بردارند و از حضرت محمد صلی الله علیه و اله و سلم تبرّی و بیزاری بجویند. یاسر پدر عمار و سمیّه - مادرش - آنقدر پافشاری و استقامت کردند تا به دست کفار مکّه شهید شدند.

اما عمّار بدون اینکه کوچکترین تردیدی از دین اسلام در قلب او راه پیدا کند با زبانش خواسته های کفار را تأیید کرد و در ظاهر از دین اسلام بیزاری جست.

واکنش رسولخدا به تقیه عمار
خبر کار عمّار را به رسول خدا دادند. پیامبر فرمود: عمّار از سر تا قدمش پر است از ایمان، و ایمان با گوشت و خون او عجین است.
عمّار، در حالی که گریه می کرد، خدمت پیامبر رسید و عرض کرد: یا رسول الله! من بالاخره آنچه نباید بگویم گفتم و از اسلام، به ظاهر بیزاری جستم و از خدایان آنها تعریف کردم.

رسول خدا، دست بر چشمان گریان عمّار کشید و فرمود: اشکالی ندارد، اگر باز هم تکرار کردند، تو هم تکرار کن.
سپس این آیه نازل شد: « من کفر بالله من بعد ایمانه الا من اکره و قلبه مطمئن بالایمان »؛ (سوره نحل آیه 106) در این آیه کافر شدن بعد از ایمان مورد سرزنش و عذاب معرفی شده است، جز در مواردی که اکراه و اجبار و ضرورت ایجاب کند، که در آن صورت کفر زبانی با اطمینان قلبی به ایمان اجازه داده شده است. )

منابع: بحار الانوار، ج 75، باب 87، ص 393 تا 443.
.................................................. ................

در تاريخ نام افرادي مانند 1- عمار ياسر 2- مصعب بن عمير 3- سهيل بيضاء 4- نعيم بن عبدالله بن اسيد 5 - عبدالله بن سهيل بن عمرو به مثابه افرادي كه تقيه كردند ذكر شده است.
قدیمی 2012-12-24, 10:35 AM   #18
ماهمون
کاربر خیلی فعال

آواتار ماهمون

مدال های افتخار

نگاهی به جایگاه و شخصیت عمار یاسر

عمار و پدر و مادرش از نخستين مسلمانان و ايمان آورندگان به پيامبرصلي الله عليه وآله بودند. قريش «ياسر» و «سميه» و «عمار» را شکنجه مي‏کردند. روزي پدر و مادر عمار توسط قريش شکنجه مي‏شدند، پيامبرصلي الله عليه وآله در حالي که قدرت ياري آنان را نداشت بر آنان گذر کرد و فرمود: «بشارت باد خاندان ياسر را به بهشت پروردگار»[1] .

عمار، چون ياران ديگر پيامبر به مدينه هجرت کرد. در پيمان برادري اسلامي، بين مهاجرين و انصار، پيامبرصلي الله عليه وآله وي را برادر «حذيفة بن يمان» قرار داد. حضرت‏صلي الله عليه وآله نام منافقان را بر اين دو بيان کرد. به همين جهت اين دو را «منافق شناس» مي‏خواندند[2].

عمار در تمام جنگ‏ها همراه پيامبر حضور داشت، پيامبر به عمار فرمود: «قاتل عمار در آتش است» و نيز فرمود: «تو را گروه ستمکاران به قتل مي‏رسانند».

وي در حالي که نود و سه يا چهار سال از عمرش مي‏گذشت، در جنگ «صفين» همراه با لشکر حضرت علي‏عليه السلام با سپاه معاويه به نبرد پرداخت. و با شهادت خود، سپاهيان معاويه را به ترديد انداخت.[3] برخي از سپاهيان که در حمايت از حضرت علي‏عليه السلام دچار ترديد بودند، پايدارتر شدند.

عمار بن ياسر را چهارمين فرد از شيعيان نخستين و حاميان امام علي‏عليه السلام دانسته‏اند.
.............................................
[1] - طبقات الکبری ، ج 3 ص 248

[2] - المغازی ، ج 3 ص 795

کلیدواژه
فتنه, قرآن, لباس, معروف, نماز, نهم, یاسر, کتاب, پیامبر اسلام, امام علی(ع), ایمان, بیت, جبهه, خدا, ذکر, رزمنده, سالروز, شهید, شهادت, صفر, طنز, عمار

در حال حاضر کاربران زیر مشغول مشاهده این تاپیک می باشند: 2 (0 عضو و 2 میهمان)

امکانات
حالات نمایش

قوانین ارسال
نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید

BB code فعال
Smilies فعال
[IMG] فعال
HTML غیرفعال

Forum Jump