روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی

برگشت   روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی > غذاهای گیاهی و گیاهخواری > دانستنیهای گیاهخواری

User Tag List

پاسخ

امکانات حالات نمایش
قدیمی 2012-01-23, 12:33 AM   #1
*Lotus*
کاربر نیمه فعال

آواتار *Lotus*

موقعیت: Tehran
تشکر کرده : 651
تشکر شده 3,004 بار در 320 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute
پیشفرض جنبه های اخلاقی گوشت خواری

اگر چه تحقیقات متعدد نشان داده​اند که گیاه​خواران و وگان​ها در مقایسه با افراد گوشت​خوار از وضعیت جسمی بهتری برخوردار هستند، آنچه بیشتر افراد را به سوی گیاه​خواری سوق می​دهد، پایبندی به اخلاق و خودداری از قتل و خشونت است. شاید تاریخچۀ همه​چیزخواری (ترکیب گیاه​خواری و گوشت​خواری) بشر به بیشتر از دو میلیون سال قبل باز گردد ولی به جراُت می​توان گفت پدیدۀ گوشت​خواری در هیچ مرحله​ای از تاریخ زندگی بشری به​اندازۀ امروز "غیر اخلاقی" نبوده است. گوشت​خواری از چند جنبۀ اخلاقی قابل تامل است:

گوشت​خواری، قتل بدون دلیل!
هنگامی که بحث گوشت​خواری و حقوق حیوانات به میان می​آید، بسیاری از مردم به طبیعت استناد می​کنند: مگر نه آنکه در طبیعت هم کشتن و کشته شدن، خوردن و خورده شدن وجود دارد؟
هیچ شکی در بازی مرگ و زندگی، کشتن و کشته شدن یا خوردن و خورده شدن طبیعت وجود ندارد ولی قضیه این است که نظام خلق شده توسط انسان هیچ شباهتی به نظام طبیعت ندارد. در طبیعت، هیچ حیوانی برای شکنجه شدن پا به جهان نمی​گذارد. هر حیوان آزاد و رها به دنیا می​آید، می​تواند از نور و هوای طبیعی، محبت مادر، هم​زیستی با هم​نوعان، ارضاء غرایز، محبت به فرزندان و ... لذت ببرد، آزادانه حرکت کند، هنگام احساس خطرحداقل سعی کند از خود دفاع یا فرار کند. در طبیعت، هیچ حیوان شکارچی شکار خود را چند ماه یا چند سال آزار و شکنجه نمی​دهد، شاخ​ها یا دم یا نوک یا دندان​هایش را نمی​کند، به او داغ نمی​زند، فرزندانش را در دو روزگی از او نمی​گیرد، با تغییرات ژنتیکی وزنش را آنقدر زیاد نمی​کند تا دچار دردهای شدید قلبی و دردهای پا شود، با تلقیح مصنوعی او را پی در پی باردار نمی​کند، مواد شیمیایی و هورمونی به او نمی​خوراند، او را در بدترین شرایط ممکن، در سرما وگرمای طاقت​فرسا، ساعت​ها و روزها و هفته​ها در جاده​ها یا اقیانوس​ها نگه نمی​دارد تا او را در نقطه​ای دیگر بکشد... در طبیعت، هیچ حیوانی لزومآ برای مرگ زودرس به دنیا نمی​آید. یک حیوان ممکن است یک دقیقه، چند روز، چند ماه پس از تولد بر اثر گرسنگی، تشنگی یا بیماری بمیرد یا شکار شود ولی این امکان نیز وجود دارد که همین حیوان سال​های سال زندگی کند و از زندگی خود لذت برد. اگر کسانی که دم از قانون طبیعت می​زنند تنها چند ساعت از وقت خود را صرف تحقیق در مورد زندگی حیوانات پرورشی کنند دیگر هرگز آنچه را در صنعت تولید گوشت و یا حتی در دامداری​های سنّتی اتفاق می​افتد با طبیعت مقایسه نخواهند کرد.
علاوه بر تمام مسائل اخلاقی مربوط به آزار و شکنجۀ حیوانات پرورشی، یک سوال اساسی دیگر باقی می​ماند: در زمانی که بیشتر متخصصان تغذیه و پزشکان سرشناس دنیا و نتایج صدها تحقیق و آمارهای ارائه شده ثابت می​کنند افراد گیاه​خوار و وگان از سلامتی و طول عمر بیشتر برخوردار هستند، آیا اصرار افراد گوشت​خوار برای ادامۀ این رویه قتل از روی عیش و نوش نیست؟ در مراحلی از تاریخ، انسان برای حفظ بقا خود به خوردن گوشت نیاز داشته است. برای نمونه، تصور این که بشر در عصر یخ می​توانسته است بدون شکار ماموت​ها به زندگی ادامه دهد واقع​بینانه به نظر نمی​رسد. در زمستان​های بسیار سرد و طولانی و در محیطی خالی از گیاهان و میوه​جات انسان نمی​توانسته است بدون گوشت و پوست و چربی حیوانات جان سالم به در برد. حتی امروزه در نقاطی از دنیا انسان​های اندکی زندگی می​کنند که تنها با اتکا به گوشت و چربی حیوانات می​توانند به زندگی خود ادامه دهند ولی آیا این شرایط شامل حال ما نیز می​شود؟ در زمانی که انواع غلات، میوه​جات و سبزیجات گرمسیری و سردسیری از سرتاسر دنیا در هر مغازۀ سبزی​فروشی یا سوپر اغذیه​فروشی موجود است، آیا روا داشتن این همه شکنجه و آزار و بیداد غیر اخلاقی نیست؟ آیا زمان تغییر فرا نرسیده است؟

گوشت​خواری، استفادۀ نادرست از منابع و دامن زدن به گرسنگی در جهان
در دامداری مدرن بر خلاف دامداری سنّتی حیوانات از علف​های مزارع و چراگاه​ها تغذیه نمی​کنند. برای آنکه این حیوانات در کمترین زمان ممکن به بیشترین وزن ممکن یا بیشترین تولید شیر یا تخم​مرغ برسند، به آنها غلات می​دهند. ۴۰% محصول غلات دنیا به مصرف دام​ها می​رسد. برای تولید هر کیلوگرم گوشت ۵ تا ۱۵ کیلوگرم غلات و صدها لیتر آب مصرف می​شود مثلاً برای تولید یک کیلوگرم گوشت گاو، ۷ کیلوگرم غلات و ۶۰۰ لیتر آب مصرف می​شود.آیا این، به هدر دادن منابع نیست؟ در دنیایی که حدود یک میلیارد نفر از جمعیت آن از گرسنگی و تشنگی رنج می​برند، آیا این اسراف می​تواند اخلاقی باشد؟ در کنار استفادۀ نادرست از خاک و آب، نباید مصرف هنگفت سوخت در دامداری​ را نیز فراموش کنیم.

گوشت​خواری، عامل آلودگی و نابودی محیط زیست
گوشت​خواری از چند طریق باعث نابودی محیط زیست می​شود:
۱- از بین رفتن جنگل ها
غذای سالانۀ یک فرد گیاه​خوار می​تواند از یک ششم جریب زمین به دست آید در حالی که برای تولید غلات لازم برای تولید گوشت سالانۀ مورد نیاز یک فرد گوشت​خوار ۳ جریب زمین لازم است. برای به دست آوردن این زمین​ها، اغلب جنگل​های بارانی را از بین می​برند. ۷۰ درصد جنگل​های آمازون نابود شده​اند تا به مصرف کشت غلات برای حیوانات پرورشی برسند!
۲- آلودگی خاک و آب
در دامداری سنّتی تعداد محدودی حیوان در فضایی باز نگهداری می​شدند، در نتیجه طبیعت اطراف به راحتی می​توانست فضولات این حیوانات را جذب کند بدون آنکه دچار آلودگی شود. در دامداری صنعتی چند هزار حیوان به صورت متراکم در فضایی محدود نگهداری می​شوند در نتیجه، طبیعت اطراف قادر به جذب پس​مانده​ها نیست. این مسئله باعث آلودگی شدید خاک و آب​های روان می​شود. بیشترین میزان آلودگی در آب​ها نتیجۀ صنعت دامداری است. برای نمونه، صنعت دامداری در آمریکا مسئول تولید یک سوم نیتروژن و فسفر آلوده کنندۀ آب​های قابل مصرف این کشور است. این در حالی است که کمبود آب در بسیاری از نقاط دنیا یک مسئلۀ بسیار حاد و جدی است.
علاوه بر این، در دامداری سنّتی، حیوانات از غذاهای طبیعی تغذیه می​کردند در حالی که در دامداری صنعتی، آنتی​بیوتیک​ها، پری​بیوتیک​ها (موادی که برای جلوگیری از بیماری​های عفونی به حیوانات خورانده می​شوند) و آفت​کش​ها بخش جدایی​ناپذیر غذای حیوانات هستند چون حیوانات به دلیل نداشتن زندگی طبیعی به شدت مستعد ابتلا به بیماری​های گوناگون هستند. مقداری از این مواد شیمیایی از راه ادرار و مدفوع حیوانات به آب​های شهری یا رودخانه​ها راه پیدا می​کنند و خسارات جبران​ناپذیری به محیط زیست وارد می​کنند.
۳- گوشت، عامل گرمایش زمین
- ۱۸ درصد گازهای گل خانه​ای از گاز متانی که از معدۀ دام​های پرورشی خارج می​شود، حاصل می​شود. این مقدار، حتی از میزان گازهای گل خانه​ای حاصل از حمل و نقل در دنیا بیشتر است. در واقع، دامداری مسئول ۳۷% گاز متان تولید شده در دنیاست. اثر گاز متان در گرمایش زمین ۲۳ بار بیشتر از گاز دی اکسید کربن است.
در میان دام​ها، گاوها بیشترین متان را تولید می​کنند. تولید هر کیلوگرم گوشت گاو همانقدر باعث گرمایش زمین می​شود که ۳۴.۶ کیلوگرم دی اکسید کربن. در واقع:
۱ کیلوگرم گوشت گاو = ۳۴.۶ کیلوگرم دی اکسید کربن
۱ کیلوگرم گوشت گوسفند = ۱۷.۴ کیلوگرم دی اکسید کربن
۱ کیلوگرم گوشت مرغ = ۴.۵۷ کیلوگرم دی اکسید کربن
یک محاسبۀ ساده نشان می​دهد، چشم​پوشی از هر پرس غذای گوشتی به طور متوسط از گرمایشی معادل ۱.۹ کیلوگرم دی اکسید کربن در جهان جلوگیری می​کند. اگر شخصی از بیشترین مصرف گوشت به کمترین میزان مصرف گوشت رو آورد، سالیانه از به وجود آمدن ۲-۱ تن دی اکسید کربن جلوگیری می​کند. این مقدار، معادل حدود ۸۰۰۰ کیلومتر رانندگی با ماشین شخصی است.
- ۶۴% بخار آمونیاک تولید شده توسط انسان که یکی از علت​های اصلی باران​های اسیدی و اسیدی شدن اکوسیستم است، از گاوهای پرورشی متصاعد می​شود.
- دامداری مسئول تولید ۶۵% منو اکسید کربن در دنیاست. اثر این گاز در گرمایش زمین، ۲۹۶ برابر گاز دی اکسید کربن است.
منبع:hoghooghe-heivanat.com
Mahshid (2012-05-12), mami ghazal (2012-07-31), maral juju (2013-01-08), masi (2012-01-23), SAHAR NAAZ (2012-07-31), Sarashpaz-Sepideh (2012-01-23), Shady (2012-07-31), taraneh1 (2012-09-26), ساقی65 (2013-04-23)
قدیمی 2012-01-23, 12:58 AM   #2
ماهمون
کاربر خیلی فعال

آواتار ماهمون

تشکر کرده : 12,429
تشکر شده 25,343 بار در 2,731 پست
Tagged: 1 Thread(s)
ماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond reputeماهمون has a reputation beyond repute

مدال های افتخار

پیشفرض پاسخ: جنبه های اخلاقی گوشت خواری

یعنی حلال خدا رو برای خودمون حرووم کنیم؟

ما حتی آیه ی صریح قرآن داریم که بعضی از حیوانات هم برای بار کشیدن خلق شدن

درحالی که من هربار حیوون بارکش ببینم روم رو بر میگردونم و طاقت دیدن ش رو ندارم ولی خوب همه ی مخلوقات خدا در خدمت ماست تا انشالله ما هم خود سازی کنیم و به درجه ی انسانیت برسیم

می گن غذا که میخورین نیت کنین که خدایا من این غذا رو میخورم تا انرژی داشته باشم و توان پرستش و عبادتت رو داشته باشم
دختر آقای جوادی آملی بهشون میگه من نمی تونم قبول کنم که حیوونی برای اینکه من سیر بشم کشته بشه. پدرشون در جواب بهش می گه این حیوان در بدن تو به کمال می رسه و انشالله به درجه ی انسانیت میرسه

من که شدیدا مدافع حقوق حیواناتم ولی اصلا نمی تونم گیاه خوار بشم!
Azijam (2012-07-31), baran_84 (2012-01-23), mami ghazal (2012-07-31), Neda-V (2012-01-23), SAHAR NAAZ (2012-07-31), Yekta (2012-07-31), ساقی65 (2013-04-23)
قدیمی 2012-01-23, 10:19 AM   #3
*Lotus*
کاربر نیمه فعال

آواتار *Lotus*

*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute*Lotus* has a reputation beyond repute

نقل قول:
ارسالی توسط ماهمون مشاهده موضوع
یعنی حلال خدا رو برای خودمون حرووم کنیم؟

ما حتی آیه ی صریح قرآن داریم که بعضی از حیوانات هم برای بار کشیدن خلق شدن

درحالی که من هربار حیوون بارکش ببینم روم رو بر میگردونم و طاقت دیدن ش رو ندارم ولی خوب همه ی مخلوقات خدا در خدمت ماست تا انشالله ما هم خود سازی کنیم و به درجه ی انسانیت برسیم

می گن غذا که میخورین نیت کنین که خدایا من این غذا رو میخورم تا انرژی داشته باشم و توان پرستش و عبادتت رو داشته باشم
دختر آقای جوادی آملی بهشون میگه من نمی تونم قبول کنم که حیوونی برای اینکه من سیر بشم کشته بشه. پدرشون در جواب بهش می گه این حیوان در بدن تو به کمال می رسه و انشالله به درجه ی انسانیت میرسه

من که شدیدا مدافع حقوق حیواناتم ولی اصلا نمی تونم گیاه خوار بشم!
ماهمون عزیز، خدا گوشت رو حلال کرده به این معنی که میتونی ازش بخوری ، ولی اینکه شما نخوری دلیل نمیشه که حرامش کرده باشی. فکر نمیکنم جایی از قرآن انسان رو اجبار به خوردن گوشت کرده باشه همونطور که هیچ جایی از قرآن گیاهخواری رو منع نکرده.
من هیچ جوره نمیتونم قبول کنم که یه موجودی خلق شده باشه برای اینکه در خدمت من باشه. این طرز تفکر خودخواهی نیست؟ هر موجودی برای هدفی خلق شده ولی مطمئنا این هدف همیشه انسان نیست.
من خودم رو اشرف مخلوقات نمیدونم که تمام موجودات رو به خدمت خودم دربیارم. منم یه موجودم با این تفاوت که هوشم بیشتره. اما هوش بیشتر من دلیل نمیشه از اون حیوونی که در سطح پایینتری از من قرار داره سو استفاده بکنم و تمام عمر شکنجه اش کنم که به کمال برسم.
کمالی در اثر شکنجه و کشتار به دست بیاد واقعا میشه اسمش رو گذاشت کمال؟؟؟
قدیمی 2012-01-23, 12:21 PM   #4
sarina-kian
کاربر فعال

آواتار sarina-kian

تشکر کرده : 5,427
تشکر شده 18,806 بار در 1,240 پست
Tagged: 1 Thread(s)
sarina-kian has a reputation beyond reputesarina-kian has a reputation beyond reputesarina-kian has a reputation beyond reputesarina-kian has a reputation beyond reputesarina-kian has a reputation beyond reputesarina-kian has a reputation beyond reputesarina-kian has a reputation beyond reputesarina-kian has a reputation beyond reputesarina-kian has a reputation beyond reputesarina-kian has a reputation beyond reputesarina-kian has a reputation beyond repute

متاسفانه چیزی که در دنیای امروز باب شده و همه میخوان به نوعی خودشونو مدافع حقوق حیوونا جلوه بدن و بگن گنا داره و نمیخوریم و اینا در صورتی که جون هم نوع خودشون واسشون مهم نیست و قتل و ادمکشی روزانه هزاران نفر رو درگیر میکنه اونوقت گیر دادیم به حیوونا که ایه داریم در قران که همه نوع خلقت فقط در خدمت انسان افریده شدن.در قران هست که گوشت پرندگان و چهارپایانی هم چون گاو و گوسفند و بز و شتر و....ماهی و ...حلاله و پیامبر ما اینها رو فقط برای تو و انسانها خلق کردیم.رو حرف خدا حرف بزنیم که نه گناه دارن این حییونا.تو رو خدا؟؟؟؟؟؟؟؟ جدیدا هم مد شده چرا ذبح حلال؟حیوونه بدبختو جون کش میکنن.در صورتی که این ذبح در قرانه و جنبه ی کاملا علمی داره این به این دلیله که تمام خونها و لخته ها و کثیفیها و الودگیها از بدنش خارج بشن و ما رو مریض و مسموم نکنن.حتی ما ادما گاهی حجامت میکنیم خون بیاد بیرون چرا؟تا قسمتی از الودگیها بیاد بیرون.
دنیای امروز کلا علیه نظرات دین مبین اسلام داره حرف میزنه و متاسفانه مسلمانها هم از روی نا اگاهی دارن تاثیر میپذیرن.اگه دینمون رو کامل بلد باشی و دانسته های اون رو بدونیم و ایمان کامل به حرف خدا و پیغمبرش داشته باشیم و سند باشن واسمون بجای چون و چرا تحقیق درستی میکنیم و مطمئنا به صحت علمی اون پی میبریم و ایمان میاریم به حرفاشون.
تمام مخلوقات در جهت خدمت به انسان افریده شدن.همین و بس!دیدگاههای دیگه فقط دیدگاههای لائیکیه!
حرفای بزرگای دینمون که خدا قسم خورده کل دنیا رو فقط بخاطر محمد و علی و فاطمه خلق کردم و نمیبینیم حرفای یه فلاسفه که هیچیشون اثبات نشده رو با روی باز میپذیریم.کسانی که یا بودایین یا....واقعا جای تاسف داره...واقعا....
خدا از انسان بعنوان خلیفه الله یاد میکنه.یعنی جانشین من در زمین.....یعنی اونقدر هوش و بهره ها بهمون داده که میتونیم به درجات کمال انسانی برسیم!خدا میگه تو اشرف مخلوقاتی پس چرا اونقدر خودمون دست کم میگیریم و روز بروز خودمون رو اونقدر پست و ذلیل میکنیم تا خدای نکرده مثل یه عده ی خاص هم سطح حیوونا یا حتی پایینتر از اون برسیم؟!!
*عاطفه* (2012-01-24), aram (2012-01-23), Hedieh (2012-01-23), Mahshid (2012-05-12), mami ghazal (2012-07-31), Neda-V (2012-01-23), SAHAR NAAZ (2012-07-31), ماهمون (2012-01-23), یاسمین ع (2012-07-04), ساقی65 (2013-04-23)
قدیمی 2012-01-23, 01:08 PM   #5
*Lotus*
کاربر نیمه فعال

آواتار *Lotus*

اولا که درست نیست اینطور سریع و بدون شناخت راجع به دیگران قضاوت کنید. شما منو میشناسید؟ میدونید که آیا مدافع واقعی حیوانات هستم یا تظاهر میکنم؟ میدونید که چه کارهایی در این زمینه انجام دادم و میدم؟

زمانی که این پست رو گذاشتم اصلا و ابدا دلم نمیخواست بحث به مذهب و دین کشیده بشه چون میدونم از هدف من دوره.

من آدم مذهبی نیستم و هیچ علاقه ای به بحث در این مورد ندارم. اما جهت اطلاع شما میگم که توی قرآن خدا گفته که گوشت حلاله و میتونید استفاده کنید. ولی آیا جایی نوشته که کسی که گوشت نمیخوره مسلمون نیست یا کسی که گیاهخواره کافر هستش؟ مسلمونهای زیادی وجود داشتن که تصمیم گرفتن گیاهخوار باشن. نمونه بارزش ابن سینا بوده. و بعدی هم حضرت علی که من این حدیث رو بارها از طرف ایشون شنیدم که " شکم خود را قبرستان حیوانات نکنید" . حتما میدونید که ایشون هم گوشت استفاده نمیکردن؟

زمانی میتونیم به خودمون بگیم اشرف مخلوقات که رفتاری شایسته این لقب داشته باشیم. ما هم جزو مخلوقات خدا هستیم. همه ما میل به بقا و جاودانگی داریم. همه ما زندگیمون رو دوست داریم و برای بهتر شدنش تمام تلاشمون رو میکنیم. همه ما اگر بچمون رو ازمون جدا کنن یه حس رو پیدا میکنیم. همه ما از شکنجه میترسیم و ازش فراری هستیم. فرقی که این وسط آدما با بقیه مجودات دارن که باعث شده اینطور به خودشون مغرور بشن و همه چیز رو تحت سلطه خودشون دربیارن قدرت تفکر و کنترل غریزه هستش.

شما تصاویر کشتارگاه ها رو دیدید؟ میدونید که حیوانات اونجا چطوری شکنجه میشن؟ مطمئنا ندیدید.

میتونم این تصاویر رو قرار بدم. بعد از دیدن اونها تصمیم بگیرید که آیا ما واقعا شایسته لقب اشرف مخلوقات هستیم یا نه...
پاسخ

کلیدواژه
فواید, فانتزی, فرشته, قرآن, مومن, میگو, ماست, مذهبی, معروف, چاقی, چرم, کتاب, گوشت, گیاهی, گیاهخواران, آموزش, امام علی(ع), ایمان, ایران, اخلاقی, بازی, تغذیه, جنبه, جبهه, خواری, خاکی, خدا, روزانه, رژیم غذایی, رزمنده, رستوران, سلامت, سوسیس, سبزیجات تازه, سرگرمی, شهید, شهدا, عکس

در حال حاضر کاربران زیر مشغول مشاهده این تاپیک می باشند: 1 (0 عضو و 1 میهمان)

امکانات
حالات نمایش

قوانین ارسال
نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید

BB code فعال
Smilies فعال
[IMG] فعال
HTML غیرفعال

Forum Jump