روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی

برگشت   روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی > آشـپزی ملل > غذاهای ترکی

User Tag List

پاسخ

امکانات حالات نمایش
قدیمی 2017-12-10, 10:14 AM   #1
mahya68
کاربر جدید

تشکر کرده : 0
2 بار تشکر شده در 1 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
mahya68 در آغاز راه است
پیشفرض بورک سنتی ترکی

آیا تا به حال بورک درست کرده‌اید؟ کدام نوع بورک را بیشتر دوست دارید؟
بورک را می‌توان در سراسر ترکیه و در واقع در بسیاری از کشورهایی که روزی زیر سلطه امپراطوری عثمانی بودند، مثل کرواسی، مجارستان، آلبانی و حتی بلغارستان پیدا کرد. کشورهای دیگر کمی از ذائقه ملی خود را در تهیه بورک به آن اضافه کرده‌اند، اما اساسا بورک یک پیراشکی خمیری است که اغلب با پنیر، گوشت چرخ‌کرده یا اسفناج و گاهی اوقات با سیب‌زمینی یا سایر سبزیجات و یا حتی سوسیس پر می‌شود.

بورک یکی از آن غذاهای چند منظوره است که می‌توان در هر زمان از روز و هر جایی خورده شود. بسیاری از نانوایی‌ها در سراسر جهان، بورک را به عنوان صبحانه سرو می‌کنند! اصلا فرقی نمی‌کند چه نوع بورکی را در چه زمانی از روز و در کجا میل می‌کنید، زیرا در هر صورت خوشمزه است!

ما در دستور تهیه بورک ترکی‌مان، از یک خمیر بسیار نازک به نام یوفکا استفاده می‌کنیم. قبلا مجبور بودید خمیر یوفکا را از نانوایی‌هایی که خمیر یوفکا درست می‌کنند تهیه کنید، اما امروزه کار راحت‌تر شده و می توان خمیر یوفکا را به صورت بسته‌بندی در اکثر فروشگاه‌ها پیدا کرد. البته باید قبول کرد که خمیر یوفکا سوپرمارکتی خیلی باب طبع نیست، چون اغلب بیات و سفت شده است. اکثر سوپرمارکت‌ها خمیر یوفکا دارند، اما اگر نتوانستید پیدا کنید، خمیر فیلو هم خوب است.

مواد لازم برای تهیه بورک ترکی:
من از دوست خوبم که استاد غذاهای ترکیه است خواستم روش تهیه بورک ترکی را به من یاد بدهد. ما از دو جور مواد متفاوت برای داخل بورک استفاده کردیم و به دو روش متفاوت خمیر را بستیم.

۵۰۰ گرم از خمیر بوفکا (یا خمیر فیلو، اگر یوقکا در دسترس نیست)
۱ کیلو اسفناج تازه (شسته و خرد شده)
۱ عدد پیاز (خرد شده)
۱ و ۱٫۲ قاشق چای خوری نمک
۱ قاشق چای خوری پاپریکا
۱ قاشق چای خوری فلفل
۲ عدد تخم مرغ
۳ قاشق غذا خوری روغن سالم (روغن مایع آفتابگردان)
۲ قاشق غذاخوری ماست ساده

دستور تهیه مواد داخل بورک ترکی ما
کیما یا گوشت چرخ‌کرده

در یک ماهیتابه، روغن سالم را حرارت داده و مواد زیر را اضافه کنید. به مدت سه دقیقه تفت دهید، سپس حرارت را خاموش کنید تا مواد خنک شوند.

۴ قاشق غذاخوری روغن سالم گیاهی (روغن آفتابگردان بهتر است)
۱ عدد پیاز (خرد شده)
۲۵۰ گرم گوشت چرخ‌کرده (هنگام پخت کاملا با قاشق هم بزنید تا از هم جدا شوند)
۱٫۲ فنجان جعفری تازه خرد شده
۱ قاشق چای خوری فلفل

بورک اسپاناک یا اسفناج (بورک مورد علاقه من برای)
در یک تابه متوسط، مواد زیر را ترکیب کنید. هنگامی که تمام آب مواد تبخیر شد، کنار بگذارید تا خنک شود.

اسفناج (شسته و خرد شده)
۱ عدد پیاز (خرد شده)
۱ قاشق چای خوری پاپریکا
۱ قاشق چای خوری فلفل
برای هر دو نوع بورک باید مخلوط تخم مرغ درست کنید که باعث می‌شود خمیر نرم باقی بماند و زمانی که پخته شد، روی آن قهوه‌ای طلایی شود.
مخلوط تخم مرغ

مواد زیر را با هم مخلوط کنید:

۲ عدد تخم مرغ
۳ قاشق غذا خوری روغن آفتابگردان
¾ فنجان شیر (برای بورک گوشت) یا ۲ قاشق غذاخوری ماست ساده (برای بورک اسفناج)

روش پیچیدن خمیر بورک ترکی
دو راه برای پیچیدن خمیر یوفکای بورک وجود دارد. یک روش، روش مارپیچ و دیگری روش تا زدن است. بهتر است هر دو مدل را امتحان کنید تا ببینید خودتان کدام یک را ترجیح می‌دهید. من خودم روش روی هم را ترجیح می‌دهم.

برای هر دو روش، به سه ورق یوفک نیاز دارید. اگر خمیرها تازه‌اند، یک کیلو یوفکا حدود شش ورق می‌شود.

روش مارپیچ

درست همانطور که از اسمش مشخص است؛ یوفکا را روی میز پهن کرده و مخلوط تخم مرغ را رویش می‌زنیم. از مواد مورد نظر داخل خمیر ریخته و خمیر را (مثل مار) رول می‌کنیم. سپس مخلوط تخم مرغ باقی مانده را روی خمیر‌ها زده و به مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار می‌دهیم تا طلایی شوند.

روش تا زدن

این روش کمی ساده‌تر از روش مارپیچ است. یک ورق یوفکا را روی میز بگذارید و به طوری که لبه‌های روی هم قرار بگیرد. مواد را با قاشق روی خمیر بریزید. شما باید سه تا چهار لایه درست کنید، بنابراین مواد را به اندازه بریزید.

خمیر یوفکا را تا بزنید طوری که تا جای ممکن تخت و مسطح بماند. بقیه لایه‌های خمیر را با مواد پر گنید. کمی از مخلوط تخم مرغ روی هر لایه خمیر بزنید تا خمیر مرطوب و نرم باقی بماند، به خصوص در جاهایی که خمیر‌ها روی هم قرار می‌گیرند. مابقی مخلوط تخم مرغ را روی خمیر‌ها زده و در ظرف را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا روی بورک‌ها طلایی رنگ شود.

پایان کار

بعد از خارج کردن ظرف از فر، چند قطره آب روی بورک‌ها بپاشید، یک حوله مرطوب روی ظرف قرار دهید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه خنک شود. سپس بورک‌ها را بریده و نوش جان کنید. من دوست‌دارم بورک‌ها گرم باشد، اما بورک پنیر و سایر انواع سبزیجات به صورت سرد هم خیلی خوب است. این غذا را می‌توانید سر کار یا مسافرت با خود ببرید.

شاید این دستور غذای ترکی در ابتدا کمی ترسناک به نظر برسد، اما اصلا سخت نیست. نگران نباشید ظاهر خمیر‌های پیچیده شده نباشید چون بعد از پخته شدن، فوق العاده می‌شوند.
mahya68 آفلاین است   پاسخ با نقل قول
قدیمی 2019-04-13, 09:44 AM   #2
somaye12
کاربر جدید

تشکر شده 0 بار در 0 پست
somaye12 در آغاز راه است
پیشفرض پاسخ: بورک سنتی ترکی

من با خمیر یوفکا تا حالا چند مدل غذا درست کردم . حتی پیتزا هم میشه باهاش درست کرد خیلی خوشمزه میشه برای اونایی که نون ضخیم پیتزا رو دوست ندارن گزینه خیلی خوبیه )
somaye12 آفلاین است   پاسخ با نقل قول
قدیمی 2019-04-13, 12:06 PM   #3
mohajerat
کاربر جدید

تشکر شده 5 بار در 5 پست
mohajerat در آغاز راه است
پیشفرض پاسخ: بورک سنتی ترکی

من بورک درست کردم بسیار خوشمزه بود
mohajerat آفلاین است   پاسخ با نقل قول
پاسخ

کلیدواژه
آموزش آشپزی, بورک, ترکی, روغن سالم, سنتی

در حال حاضر کاربران زیر مشغول مشاهده این تاپیک می باشند: 1 (0 عضو و 1 میهمان)

امکانات
حالات نمایش

قوانین ارسال
نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید

BB code فعال
Smilies فعال
[IMG] فعال
HTML غیرفعال

Forum Jump