تلویزیون آموزشی روزمنو
آموزش نوشیدنی های خنک و پر انرژی
روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی

برگشت   روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی > غذاهای سنتی شهرهای ایران > غذاهای استان خراسان

غذاهای استان خراسان

خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی


User Tag List

پاسخ
 
امکانات حالات نمایش
قدیمی 2013-04-16, 10:39 PM   #1
آفتاب بانو
کاربر نیمه فعال
 
آواتار آفتاب بانو
 
تاریخ عضویت: Feb 2013
موقعیت: خراسان زیبا
ارسالها: 402
تشکر کرده : 5,078
تشکر شده 3,067 بار در 499 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
آفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond repute
پیشفرض آش ماستي سبزوار

مواد لازم

رشته 500 گرم
پیاز 1 عدد
سیر 2-3 حبه
ماست 1/5 کیلو

سبزی پاک شده (تره و جعفری و کمی شوید(

در اصل برگ چغندر یا برگ اسفناج هست)100- 150 گرم پاک شده .


(من از مخلوط برگ چغندر و سبزیهای محلی به نام آجار و شل) استفاده کردم.
ادویه شامل : گل محمدی ریحان و نعنا خشک . فلفل قرمز و سیاه . تخم شوید و رازیانه

در صورتی که در دسترس هست شوید تازه خرد شده . برگ پیاز کوبیده. برگ سیر کوبیده.
کمی
کمی هم نمک

آب 3 لیتر
این مقدار برای 8 نفر می شود.

----------------
ادویه ها

ماست و پیاز و سیر


سبزی آماده شده



ظرفی را آب کرده سبزی را داخل آب ریخته میگذاریم جوش بیاید.

بعد رشته هارا اضافه کرده و میگذاریم بجوشد. 15-20 تا وقتی که رشته ها ته نشین شود.
__________________
و آدمی که خدا دارد چه غم دارد...
https://www.instagram.com/golnarcake/
آفتاب بانو آفلاین است   پاسخ با نقل قول
7 کاربر زیر از دوست گرامی آفتاب بانو عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
(arezoo) (2014-07-27), Pari65 (2013-04-16), roonika (2014-02-05), surme (2014-06-29), مهرانه (2013-04-17), مامان <باران> (2013-04-16), استیری (2014-01-12)
قدیمی 2013-04-16, 10:44 PM   #2
آفتاب بانو
کاربر نیمه فعال
 
آواتار آفتاب بانو
 
تاریخ عضویت: Feb 2013
موقعیت: خراسان زیبا
ارسالها: 402
تشکر کرده : 5,078
تشکر شده 3,067 بار در 499 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
آفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: آش ماستي سبزوار

یک گیاهی هست توی منطقه ما اسمش کمای هست . با ضمه بخونید.الان فصل جمع کردنش هست ما این گیاهرو اب پز میکنیم و توی فریزر نگهداری میکنیم.

من به اندازه 1ق غذاخوری هم داخلش ماستش میریزم.
سوالی درباره این اش اگر داشتید بپرسید خیلی آش خوشمزه ای هست.
رشته اش محلی باشه خیلی خیلی بهتره. رشته های بازاری لعاب میکنه و زیاد خوب نمیشه.
__________________
و آدمی که خدا دارد چه غم دارد...
https://www.instagram.com/golnarcake/
آفتاب بانو آفلاین است   پاسخ با نقل قول
3 کاربر زیر از دوست گرامی آفتاب بانو عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
surme (2014-06-29), مهرانه (2013-04-17), مامان <باران> (2013-04-16)
قدیمی 2013-04-16, 10:51 PM   #3
آفتاب بانو
کاربر نیمه فعال
 
آواتار آفتاب بانو
 
تاریخ عضویت: Feb 2013
موقعیت: خراسان زیبا
ارسالها: 402
تشکر کرده : 5,078
تشکر شده 3,067 بار در 499 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
آفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: آش ماستي سبزوار

بعد که رشته ها پخته شد،گاز را خاموش کرده میگذاریم تا سرد شود.حالا پیاز و سیر را رنده کرده ادویه هارا که پودر کرده ایم به انها اضافه می کنیم.

ماست را که قبلا هم زدیم به پیاز و سیر و ادویه اضافه می کنیم و باز هم می زنیم.

رشته ها را که دیگر سرد شده اند به ماست اضافه می کنیم. و به آرامی هم می زنیم که رشته ها له نشوند.

آش ماستی آمده است نوش جان


اگر احساس کردید آب آش زیاد هست قبل از ریختن داخل ماست ، کمی از آب را برداشته کنار بگذارید . اگر بعد از اضافه کردن ماست دیدید سفت است دوباره همان آب را اضافه کنید.

اگر اب آش کم شده بود و سفت بود کمی آب جوشیده سرد شده اضافه کنید.
غلظت این آش از آش رشته باید کمتر باشد.
سبزیهای محلی


آجار گیاهی صحرایی هست و به شکل پیاز چه ولی خیلی ریزتر و برگهای ضخیم تر.ولی طعم تره را دارد.
شل( با فتحه) گیاهی مانند تره با برگهای بسیار درشتر از آن.
__________________
و آدمی که خدا دارد چه غم دارد...
https://www.instagram.com/golnarcake/
آفتاب بانو آفلاین است   پاسخ با نقل قول
5 کاربر زیر از دوست گرامی آفتاب بانو عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
baran78 (2014-01-12), Nahid59 (2013-04-20), Pari65 (2013-04-16), surme (2014-06-29), مهرانه (2013-04-17)
قدیمی 2014-01-12, 04:18 PM   #4
استیری
کاربر جدید
 
آواتار استیری
 
تاریخ عضویت: Dec 2013
ارسالها: 1
تشکر کرده : 2
تشکر شده 0 بار در 0 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
استیری در آغاز راه است
پیشفرض پاسخ: آش ماستي سبزوار

نقل قول:
ارسالی توسط آفتاب بانو مشاهده موضوع
یک گیاهی هست توی منطقه ما اسمش کمای هست . با ضمه بخونید.الان فصل جمع کردنش هست ما این گیاهرو اب پز میکنیم و توی فریزر نگهداری میکنیم.

من به اندازه 1ق غذاخوری هم داخلش ماستش میریزم.
سوالی درباره این اش اگر داشتید بپرسید خیلی آش خوشمزه ای هست.
رشته اش محلی باشه خیلی خیلی بهتره. رشته های بازاری لعاب میکنه و زیاد خوب نمیشه.
سلام خانومی آشی که باآجار درست می شود و شبیه بالشتک است را هم توضیح بده
استیری آفلاین است   پاسخ با نقل قول
قدیمی 2014-01-13, 06:43 PM   #5
آفتاب بانو
کاربر نیمه فعال
 
آواتار آفتاب بانو
 
تاریخ عضویت: Feb 2013
موقعیت: خراسان زیبا
ارسالها: 402
تشکر کرده : 5,078
تشکر شده 3,067 بار در 499 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
آفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond reputeآفتاب بانو has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: آش ماستي سبزوار

سلام دوست عزیزم. اسم اون آش (آش جوش برَه و یا آش میو پر)هست
برا ی درست کردن این اش ، مثلا یک لیوان ارد و 1 ق غ نمک را باهم مخلوط کرده انقدر اب اضافه کرده که خمیری سفت به دست اید.
بعد میگذاریم خمیر کمی بماند مثلا یک ساعت تا خمیر به اصطلاح تاب بیندازد. زیر و روی خمیر ارد می پاشیم.
خمیر را باوردنه روی سینی پهن کرده نازک باشد این دایره را رو یهم تازده . روی و زیر خمیر دوباره ارد می پاشیم خمیر به هم نچسبد

دستمان را روی خمیر گذاشته به اندازه عرض 4 انگشت دست خمیر را برش میزنیم
یک نوار خمیری به دست می اید حالا اگر چرخ اش داریم از قسمتی که خمیر را صاف میکند عبور میدهیم تا ضخامت یکسان شود.

بعد خمیر را به اندازه 3 در 3 س برش میزنیم

اجار را با کمی اب میپزیم تا نرم شود و بپزد. اب نداشته باشد
حالا از اجار برداشته لای مربع های کوچک قرار می دهیم و اطرافش را فشار میدهیم تا به هم بچسبد.

پخت ان مثل اش ماستی است.

میتوانیم این اش ها را تازه به تازه مصرف کنیم. میتوانیم پهن کنیم خشک شود.و اینکه داخل ظرفی بچینیم لابه لای ان ارد ریخته و دوباره بچینیم و در فریزر نگهداری کنیم.

در داخل اب این اش سبزی لازم نیست ریخته شود.

به غیر از اجار ،شل،تره و جعفری،خاکشیر که نزدیک عید سبز میشه و هنوز بوته اش خیلی بزرگ نیست برگهای درخت گل محمدی ، برگهای کوچک بومادران(سبزواریها میگن : گل نِربوی)میریزیم
فقط اجار و شل رو چون برگهاش سفته ابپز می کنند.
__________________
و آدمی که خدا دارد چه غم دارد...
https://www.instagram.com/golnarcake/
آفتاب بانو آفلاین است   پاسخ با نقل قول
2 کاربر زیر از دوست گرامی آفتاب بانو عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
استیری (2014-02-05), سمانه1366 (2014-06-29)
پاسخ

کلیدواژه
ماستي, آش, سبزوار


در حال حاضر کاربران زیر مشغول مشاهده این تاپیک می باشند: 1 (0 عضو و 1 میهمان)
 
امکانات
حالات نمایش

قوانین ارسال
نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید

BB code فعال
Smilies فعال
[IMG] فعال
HTML غیرفعال

Forum Jump


Free PageRank Checker

ساعت: 04:52 PM بوقت GMT +3.5


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright © 2000-2006 Jelsoft Enterprises Ltd.

قدرت این انجمنها در استفاده از برنامه vBulletin می باشد.
حقوق نرم افزار استفاده شده در سایت برای Jelsoft Enterprises Ltd محفوظ است.
استفاده از محتوای سایت تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز است. در صورت تخلف پیگرد قانونی دارد