کارگاه های آموزشی در رومنو - جشنواره پاییز هزار رنگ
مسابقه آشپزی 54 در روزمنو
کارگاه آموزش نوشیدنی های گرم
روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی

برگشت   روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی > فوت و فن های آشپزی و خانه داری > ریزه کاری های خانه داری

User Tag List
Rana.Y

پاسخ
 
امکانات حالات نمایش
قدیمی 2011-01-23, 07:37 AM   #1
jenifer
کاربر نیمه فعال
 
تاریخ عضویت: Dec 2010
ارسالها: 239
تشکر کرده : 7,281
تشکر شده 1,744 بار در 249 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
jenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond repute
پیشفرض فوت کوزه گری - نكات ريز خانه داري !!!

پخت برنج برای خانم های کارمند:

خانم هایی که بیرون ازخانه کار می کنند و وقتی ظهر به خانه می آیند، فرصت پختن برنج را ندارند، و یا این که دوست ندارند از شب قبل برنج آماده کنند ،می توانند از این روش کمك بگیرند:
صبح یا شب قبل برنج را آبكش کنید، البته کمی آن را خشك بردارید، سپس ته دیگ برنج را آماده کرده و برنج را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را داخل یخچال قرار دهید، ظهر برنج را کمی آب و روغن دهید و آن را دم کنید حالا تا سالاد را آماده کنید، برنج هم دم کشیده است.

برای از بین بردن بوی سوختگی برنج

1- یك تكه نان روی برنج قرار دهید و موقع کشیدن، نان را بردارید.
2- یك عدد پیاز را پوست کنده و در داخل برنج فرو کنید پیاز بوی سوختگی را بخود می گیرد.

آب برنج برای بچه ها


وقتی می خواهید برنج را آبكش کنید یك لیوان از آب آن را بردارید و با یكی دو قاشق ماست مخلوط کنید. این آب برنج درصورتی که شور نباشد برای بچه ها خیلی مفید است.
اگرمی خواهید شیر برنج شما خوشمزه تر شود، برنج را با شیر خیس کنید. این کار باعث می شود که شیر برنج شما خوشمزه تر شود.

اگر برنج شما شور شد


اگر قبل از آب کش کردن برنج متوجه شدید، که برنج شما شور شده است موقع آب کش کردن برنج آب بیشتر روی برنج داخل آبكش بریزید . اما اگر بعد از آب کش کردن برنج متوجه شوری آن شدید دیگر چاره ای برای برطرف کردن شوری آن ندارید. مگر اینكه خورش را بی نمك درست کنید.
اگر برنج شما بی نمك شد

[B]اگر بر اثر فراموشی برنجتان بی نمك شد[/B] اصلاً نگران نباشید، موقع کشیدن برنج مقدار مورد نیاز نمك را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. با این کار بی نمكی برنج شما رفع می شود هرگز نمك را مستقیم در روغن نریزید، زیرا نمك در روغن حل نمی شود.

برای خوشمزه تر شدن شیر برنج


اگرمی خواهید شیر برنج شما خوشمزه تر شود، برنج را با شیر خیس کنید. این کار باعث می شود که شیر برنج شما خوشمزه تر شود.

برای خوشمزه تر شدن شوید پلو


برای اینكه شوید پلوی شما خوشمزه تر شود می توانید از ادویه ی مخصوص پلو که سبزرنگ است و ( در عطاری ها موجود می باشد) استفاده کنید بعد از آبكش کردن برنج کمی ادویه لابه لای برنج بپاشید.

از بین بردن بوی نامطبوع برنج

اگر به هر دلیلی برنج خشك شما بو گرفت برنج را روی یك سطح پهن کنید. البته باید حتماً در سایه باشد تا بوی نامطبوع برنج از بین برود. زیرا اگر برنج را جلوی نورآفتاب قرار دهید باعث خرد شدن برنج می شود و برنج حالت خود را از دست می دهد و وقتی آن را داخل آب جوش می ریزید از هم پاشیده می شود.

بر طرف کردن بوی پیاز از کارد


اگر کارد شما بوی پیاز می دهد ، با کارد هویج را حلقه حلقه ببرید . با این کار بوی پیاز از بین می رود.

تمیز کردن ظرفی که در آن غذا سوخته است


اگرغذا به ته قابلمه چسبیده ، هرگز کارد، قاشق یا کفگیر فلزی برای پاك کردن آن به کار نبرید. کافی است آن را از آب گرم پر کنید و مقداری نمك نیز به آن اضافه کنید. اگرغذا خیلی محكم به قابلمه چسبیده است ، مقداری سرکه در آن بریزید و بجوشانید تا کاملاً پاك شود.
وقتی می خواهید برنج را آبكش کنید یك لیوان از آب آن را بردارید و با یكی دو قاشق ماست مخلوط کنید. این آب برنج درصورتی که شور نباشد برای بچه ها خیلی مفید است

برای پاک کردن سس

برای پاك کردن لكه ی سس با پارچه ی تمیزی که درون آب سرد فرو ببرید، پاك کنید و در صورت لزوم مقدار کمی از محلول آب و کف پودر رختشویی را به وسیله ی یك اسفنج به آرامی روی آن بمالید و سپس با یك پارچه ی تمیز و نم دار آن را پاك کنید.

دستگاه بخار پز درخانه:


برای ساختن این دستگاه ، یك قابلمه را آب کرده و آبكشی روی آن قرار دهید . سپس مقداری آب در قابلمه بریزید(به میزانی که آبكش با آب برخورد نكند) حالا هر ماده ای را که می خواهید بخار پز کنید، روی آبكش قرار دهید. اجاق گاز را روشن کنید تا مواد غذایی شما بخارپز شود.

راهی برای بهتر رنگ دادن زعفران


برای اینكه زعفران شما بهتر رنگ بدهد می توانید از روش زیر کمك بگیرید: درون یك استكان کوچك به مقدار مورد نیاز زعفران ساییده بریزید و دو قاشق غذا خوری آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از اینكه برنج را آبكش کردید و داخل قابلمه ریختید استكان حاوی آب و زعفران را در برنج فرو ببرید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید. با دم کشیدن برنج ، زعفران هم دم می کشد و بهتر رنگ می دهد.

آخرین ویرایش توسط Amitida در تاریخ 2012-01-31 انجام شده است علت: رنگی کردن عناوین برای استفاده بهتر کاربران
jenifer آفلاین است   پاسخ با نقل قول
27 کاربر زیر از دوست گرامی jenifer عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
*Gilda* (2012-10-11), adambarfy (2011-06-25), Afrodit (2011-01-25), Azijam (2012-01-31), Bahar-chef (2013-06-06), bahar2 (2013-04-21), berg (2014-08-31), cheshmentezar (2012-05-02), kooty (2011-04-14), layal (2012-05-14), lorka (2013-11-18), mami ghazal (2012-05-14), mayam (2011-08-29), Narges (2011-01-23), Nelda (2011-02-07), panahisana (2014-06-09), solmaz tabrizi (2012-01-16), toktam (2011-01-28), topolikhanoom (2013-07-19), tozhi (2012-11-11), معصومه (2011-12-20), نسیم جون (2014-05-31), گلوریا (2014-11-07), yaldae (2013-03-06), بانوی کوچک (2014-10-30), تمشك (2011-01-29), شهین (2012-09-16)
قدیمی 2011-01-23, 07:56 AM   #2
jenifer
کاربر نیمه فعال
 
تاریخ عضویت: Dec 2010
ارسالها: 239
تشکر کرده : 7,281
تشکر شده 1,744 بار در 249 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
jenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond reputejenifer has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: نكات ريز خانه داري !!!

از بین بردن بوی غذا:

اگر خانه شما از بوی غذا پرشده و باعث ناراحتی خانواده می شود، از دود اسفند و یا دود خاکشیراستفاده کنید . با دود کردن دارچین هم می توانید بوی غذا را کاملاً از بین ببرید . علاوه برآن ، دود اسفند باعث ضد عفونی کردن محیط هم می شود.

چند نكته در مورد رب گوجه فرنگی:

1- متاسفانه بسیاری از خانمها بعد از خرد کردن گوجه برای درست کردن رب، آب سفید آن را دور می ریزند، تا رب آنها قرمزتر شود. درصورتی که این کار بسیار اشتباهی است. چون تمام املاح معدنی لازم برای بدن داخل همان آب سفید است . در ضمن همین آب سفید مانع فاسد شدن رب می شود.
2- برای اینكه رب شما قرمز شود آب گوجه را داخل ظرف استیل بجوشانید.
3- روی ظرف رب ، کمی روغن آب شده بریزید تا دیگر کپك نزند.

برای اینكه نمك راحت تر از نمك پاش خارج شود، می توانید چند عدد برنج خشك داخل نمك پاش بریزید.

یك نكته در مورد زودپز:

همیشه در نظر داشته باشید آه نباید هرگز روی زودپزی که تازه خاموش کرده اید آب بریزید، زیرا هم خطرناك است و هم این کار باعث می شود، زود پز تبدیل به دیر پزشود و دیگر غذا را زود نپزد!

دستگاه بخار پز درخانه:

برای ساختن این دستگاه ، یك قابلمه را آب کرده و آبكشی روی آن قرار دهید . سپس مقداری آب در قابلمه بریزید(به میزانی که آبكش با آب برخورد نكند) حالا هر ماده ای را که می خواهید بخار پز کنید، روی آبكش قرار دهید. اجاق گاز را روشن کنید تا مواد غذایی شما بخارپز شود.

استفاده از گوش ماهی در کتری و سماور:


کافی است چند دانه گوش ماهی در کتری یا سماور قرار دهید، تا آهك موجود در آب را جذب کند.

جلوگیری از سیاه شدن ظروف آلومینیومی:

هنگام پختن حبوبات داخل قابلمه چند قطره سرکه یا آبلیمو به آن اضافه کنید؛ با این کار هم ظرف شما سفید می ماند و هم طعم حبوبات بهتر می شود.

اگر می خواهید آب سریعتر جوش بیاید:


اگر عجله دارید و می خواهید آب قابلمه شما سریعتر جوش بیاید، کمی نمك به آن اضافه کنید.
سریع جوش آمدن آب سماور:
اگر می خواهید آب سماور زودتر جوش بیاید، ابتدا سماور را تا نیمه آب کنید. بعد از گرم شدن، بقیه آب را داخل سماور بریزید.

استفاده از سویا :

برای آنکه طعم سویا به گوشت نزدیک شود باید سویا را پس از چرخ کردن با گوشت چرخ کرده در فریزر نگه داری کنید.

اگرفلفل بیش از اندازه به غذایتان زده اید و خیلی تند شده است ، چند دقیقه قبل از آن که غذا را از روی حرارت بردارید ، آب یك عدد لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید.

جدا کردن نان شیرینی از قالب:


اگر نان شیرینی از قالب جدا نمی شود ، یك پارچه را داخل آب خیلی داغ فرو کنید و دور قالب شیرینی بپیچید و چند دقیقه صبر کنید؛ نان شیرینی به راحتی از قالب جدا خواهد شد.

پخت غذا با حرارت ملایم :

اگرمی خواهید گوشت یا مرغ را با حرارت کم بپزید، ابتدا قطعات گوشت را در روغن تفت دهید، تا طلایی شود واطراف آن تغییر رنگ دهد. سپس آن را روی حرارت ملایم بپزید . با طلایی کردن گوشت ، لایه سرخ شده محافظی برای قسمت های دیگر گوشت می شود و از له شدن آن جلوگیری می کند.

بریدن پنیر:

برای اینكه پنیر شما بهتر بریده شود ، از کارد کند استفاده کنید. راه دیگر آن این است که کارد را کمی گرم کنید و سپس پنیر را برش دهید.

نكته در مورد عسلی که شكرك زده باشد:


اگر عسل شما سفت شده و در ضمن سفید شده یا به اصطلاح شكرك زده و دیگر قابل استفاده نیست، می توانید عسل را در دیزی یا ظرفی که در آن محكم بسته می شود بریزید، حالا ظرف بزرگتر دیگری بردارید و داخل آن آب بریزید و ظرف عسل را ایستاده درون ظرف بعدی بگذارید و آن را ثابت کنید . حالا اجاق گاز را روشن کنید تا آب جوش بیاید. با بخار آب، عسل به حالت اولیه برمی گردد و مطمئن باشید که دیگر تا تمام شدن عسل شكرك نمی زند.

خوشمزه تر شدن دلمه برگ مو:

برا ی بهتر شدن دلمه برگ مو از چاشنی تمرهندی مخلوط با آب استفاده کنید.

راهی برای تشخیص سوسیس تازه:

انگشت سبابه را بر روی سوسیس فشار دهید. بعد از برداشتن انگشت اگر بر روی سوسیس جای انگشت نماند، سوسیس تازه است.

آخرین ویرایش توسط Amitida در تاریخ 2012-01-31 انجام شده است علت: مرتب کردن پست برای استفاده بهتر کاربران
jenifer آفلاین است   پاسخ با نقل قول
23 کاربر زیر از دوست گرامی jenifer عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
*Gilda* (2012-10-11), adambarfy (2011-06-25), Afrodit (2011-01-25), Azijam (2012-01-31), bahar2 (2013-04-21), bahar91 (2013-08-29), Hanasakura (2011-01-23), kooty (2011-04-14), lorka (2013-11-18), mami ghazal (2012-05-14), mayam (2011-08-29), miryam (2011-01-23), Narges (2011-01-23), panahisana (2014-06-09), Shokoofeh (2011-02-14), solmaz tabrizi (2012-01-16), sorour (2013-07-20), toktam (2011-01-28), مهتاب (2011-01-29), نیوشا مامانی (2012-02-05), نسیم جون (2014-05-31), گلوریا (2014-11-07), بانوی کوچک (2014-10-30)
قدیمی 2011-01-24, 08:39 PM   #3
نیوشا
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Dec 2010
ارسالها: 657
تشکر کرده : 4,478
تشکر شده 6,243 بار در 764 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
نیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: نكات ريز خانه داري !!! فوت هاي كوزه گري !

در کدبانو گري معجزه کنيد!


نگهداري صحيح مواد غذايي بهترين روش براي کمک به اقتصاد خانواده است:

تخم مرغ


- موقع چيدن تخم مرغ در يخچال سر تيز آن را رو به پايين بگذاريد. به اين ترتيب زرده در وسط قرار مي گيرد و بهتر مي ماند.

- براي اينکه بتوانيد مدت بيشتري تخم مرغ ها را در يخچال نگهداري کنيد، آنها را درون ظرف گودي ريخته و روي آنها مقداري روغن بريزيد يا پوسته تخم مرغ را چرب کنيد.

- براي نگهداري تخم مرغ در خارج از يخچال، آنها را در جايي خنک به طور مرتب بچينيد و روي آنها نمک بريزيد تا آنها را کاملاً بپوشاند.

- اگر به يخچال دسترسي نداريد و مي خوايد تخم مرغ ها را براي مدت طولاني سالم نگهداريد، تخم مرغ ها را در روغن زيتون فرو کنيد و بعد آنها را در خاکستر بغلطانيد. يا آنها را در آب آهک بريزيد و بعد بگذاريد خشک شوند. به اين ترتيب تا مدتها سالم باقي مي مانند.

- براي اينکه زرده تخم مرغ را چند روزي تازه نگه داريد روي زرده تخم مرغ هاي سالم را با آب سرد بپوشانيد و در يخچال نگهداري کنيد. سفيده ي تخم مرغ را نيز مي توانيد درون ظرف پلاستيکي ريخته در فريزر نگه داريد. هر فنجان سفيده، معادل 7 يا 8 سفيده تخم مرغ است.

گوشت

تکه هاي گوشت را شسته و خشک نماييد و هر قسمت را براي مصرف خاص بسته بندي کنيد. روي هر يک از بسته ها برچسبي با قيد وزن و نوع گوشت و تاريخ تهيه آن بچسبانيد.

- گوشت کبابي: گوشت راسته و فيله و گوشت ران به جز ماهيچه هاي آن براي کباب مناسب است. گوشت کبابي را از پشت دنده ها با سر کارد تيزي با ملايمت جدا کنيد و به قطعات منظم بريده و بسته بندي نماييد.

- گوشت چرخ کرده براي کباب:


- براي تهيه گوشت چرخ کرده بدون چربي از برش مغز ران استفاده کنيد.

-چربيهاي گوشت گوسفندي و خرد گوشت هاي اضافي روي دنده ها را جدا کنيد و با گوشت گوساله به نسبت مساوي مخلوط نماييد و دوبار از چرخ گوشت بگذرانيد. سپس به ازاي مصرف يک وعده بسته بندي کنيد.

- به گوشت چرخ کرده جهت بسته بندي در فريزر پياز اضافه نکنيد، زيرا طعم و بوي گوشت را تغيير مي دهد.

- گوشت چرخ کرده براي مصرف غير کباب: مخلوط مساوي گوشت گوساله و شتر را دو بار از چرخ گوشت بگذرانيد.

-گوشت آبگوشتي و سوپ: از ماهيچه ها و استخوان هايي که گوشت کمتري دارند براي تهيه سوپ و آبگوشت استفاده کنيد.

-گوشت خورش: گوشت گردن، ماهيچه ها، دنده هاي گوشت دار گوسفند براي خورش مناسب است. با گوشت استخوان دار خورش خوشمزه تر مي شود. از گوشت گوساله نيز مي توانيد براي تهيه خورش استفاده کنيد.

مرغ

ابتدا پوست مرغ را جدا کرده، سينه ي مرغ را از طول نصف کنيد و هر چه درون شکم آن است به خصوص جگرهاي چسبيده به استخوان پشت و سينه را در آوريد سپس مرغ را خوب بشوييد. براي قطعه کردن مرغ اول رانها و بعد بالها و گردن را جدا کنيد سپس پشت مرغ را از طول به دو نيم کرده و هر کدام را به دو قسمت تقسيم کنيد.

ران و سينه را به اندازه هر وعده در پاکت فريزر بگذاريد و بالها و گردن و استخوانهاي پشت مرغ را براي سوپ بسته بندي نماييد. اگر مي خواهيد مرغ را به صورت درسته استفاده کنيد سينه ي مرغ را تا استخوان جناق بشکافيد و از همان قسمتي که باز است درون شکم مرغ را خالي و تميز کنيد سپس آن را با دقت شسته و بسته بندي کنيد.

- جوجه کباب: گوشت هاي سينه و ران را از استخوان جدا کنيد. گوشت هاي قطعه قطعه شده را با سس مخصوص (نصف استکان روغن زيتون، نصف قاشق چايخوري زعفران، يک عدد پياز خلال شده، يک قاشق غذاخوري آبليمو، به اندازه ي لازم نمک و فلفل و يک عدد فلفل تند خرد شده) در ظرف گودي مخلوط کنيد. پس از نيم ساعت مخلوط را در داخل پاکت فريزر ريخته و بسته بندي کنيد و در فريزر قرار دهيد.

ماهي

- در هنگام پاک کردن ماهي روي آن کمي نمک بپاشيد. نمک به ماهي مي چسبد و از سر خوردن آن جلوگيري مي کند.

- براي پاک کردن ماهي ابتدا چند ورق روزنامه روي تخته کار پهن کنيد و ماهي را روي آن بگذاريد. با چاقو، برس سيمي يا فلس گير در جهت خلاف خواب فلس روي ماهي بکشيد تا پولک هاي آن جدا شود. پس از اينکه تمام فلس ها را پاک کرديد برگه رويي روزنامه را با فلس جمع کنيد و ماهي را روي لايه زيري روزنامه قرار دهيد.

- براي گرفتن فلس هاي ماهي مي توانيد ماهي را در يک ظرف آب نمک به مدت 5 دقيقه بگذاريد و بعد در همان ظرف فلس ماهي را بگيريد. در اين صورت هيچ فلسي نخواهد پريد.

- اگر مي خواهيد ماهي را درسته و شکم پر طبخ کنيد ماهي را به پهلو بخوابانيد و با يک دست آن را نگه داريد و با دست ديگر نوک کارد را زير آبشش هاي ماهي فرو کنيد و با حرکت نيم دايره در امتداد خط گرده، پوست را تا بالاي دم ماهي برش دهيد. دقت کنيد استخوانهاي ماهي در سمت پايين قرار گيرد. سپس کارد را در شکاف، بيشتر فرو ببريد تا به حفره شکم برسيد. تمام مواد داخلي شکم ماهي را خالي کنيد و داخل و بيرون ماهي را کاملاً شسته و با نوک کارد خون و سياهي را از داخل حفره شکم بتراشيد. سپس ماهي را نمک بزنيد و نيم ساعت بگذاريد تا آب آن گرفته شود.

- براي تکه تکه کردن ماهي پس از گرفتن فلس، محل اتصال کله و زيرگلوي ماهي را با نوک کارد ببريد سپس کله را از لبه تخته کار بيرون بگذاريد و با يک دست ماهي را روي تخته نگه داريد و با دست ديگر کله را به پايين فشار دهيد تا مفصل استخوان جدا شود. با کارد کله را از تنه جدا کنيد سپس شکم ماهي را بشکافيد و داخل آن را کاملاً تميز نماييد. ماهي را به چند قسمت برش دهيد و هر برش را به صورت افقي به دو قسمت تقسيم کنيد. قطعات را شسته و خشک کنيد.

- براي بسته بندي، ماهي را در کيسه نايلون بگذاريد و پس از خالي کردن هواي کيسه در آن محکم ببنديد و روي آن برچسب بزنيد. نوع ماهي و تاريخ بسته بندي را بنويسيد.

- ماهي را دو تا سه ماه مي توان در فريزر نگهداري کرد.

ميگو

ابتدا ميگوها را در کمي آب بجوشانيد تا پوسته آن نرم شود سپس پوست ميگو را بگيريد و پس از جدا کردن پوست، سر ميگو را با دست جدا کنيد و با کارد يک شيار نازک پشت کمر آن ايجاد و با دست روده دراز و سياهي را که در آن شيار است بگيريد و ميگوها را با آب سرد شسته و در صافي بريزيد تا آب آن گرفته شود سپس آنها را به ازاي هر وعده بسته بندي کنيد.

آخرین ویرایش توسط Amitida در تاریخ 2012-01-31 انجام شده است علت: مرتب کردن پست برای استفاده بهتر کاربران
نیوشا آفلاین است   پاسخ با نقل قول
22 کاربر زیر از دوست گرامی نیوشا عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
*Gilda* (2012-10-11), adambarfy (2011-06-25), Afrodit (2011-01-25), aram (2011-01-29), Azijam (2012-01-31), bahar2 (2012-10-09), bahar91 (2013-08-29), jenifer (2011-01-26), lorka (2013-11-18), mami ghazal (2012-05-14), mayam (2011-08-29), Narges (2011-04-24), nedars49 (2013-02-12), panahisana (2014-06-09), Shokoofeh (2011-02-14), solmaz tabrizi (2012-01-16), toktam (2011-01-28), فاطمه مهر (2012-10-09), مهتاب (2011-01-29), پرند (2012-04-23), بانوی کوچک (2014-10-30), تولیپا (2013-11-17)
قدیمی 2011-01-24, 08:41 PM   #4
نیوشا
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Dec 2010
ارسالها: 657
تشکر کرده : 4,478
تشکر شده 6,243 بار در 764 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
نیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond reputeنیوشا has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: نكات ريز خانه داري !!! فوت هاي كوزه گري !

برطرف کردن جرم و گچ داخل اتو
برطرف کردن جرم و گچ داخل اتو
اتو‌های بخار به مرور زمان جرم می‌گیرند و گاهی هم منفذهای خروج بخار بسته می‌شوند. کمی سرکه سفید در محفظه آب آن بریزید و بعد از 24 ساعت اتو را روشن کنید و اجازه دهید بخار کند تا آب و گچ آن خارج شود.
تمیز کردن کف اتو
اتوهای قدیمی که کف آن روکش تفلون ندارند در اثر تماس با پارچه زود کثیف می‌شوند که حتماً باید تمیز شوند، توصیه می‌شود وقتی اتو داغ است با یک پارچه ی کتانی که در دست مچاله کرده‌اید کف آن را تمیز کنید سپس با پارچه ی آغشته به نمک یا چوش‌شیرین بقایای جرم کف اتو را پاک کنید.
تمیز کردن آب‌میوه‌گیری
بخش‌های قابل شست وشوی آب‌میوه‌گیری ممکن است در اثر استفاده زیاد رنگ گرفته باشند. برای پاک کردن و نیز جلوگیری از رنگ گرفتن آنها، یک دوم فنجان مایع سفیدکننده، یک چهارم فنجان جوش‌شیرین و چهار فنجان آب گرم را با هم مخلوط کنید و با اسفنج روی قسمت‌های مورد نظر بمالید همچنین می‌توانید به مدت ده دقیقه آنها را در این مایع بخیسانید. سپس بشویید و کاملاً خشک کنید.
تمیز کردن مایکروویو
یکی از لوازم برقی که بیشتر خانم‌ها با آن مشکل دارند مایکروویو است. برای تمیز کردن این وسیله، نیمی از یک لیموترش بزرگ را در کاسه‌ای آب قرار دهید و بگذارید پنج تا ده دقیقه (بسته به میزان کثیفی دستگاه) در مایکروویو بجوشد. بخار لیمو باعث تبخیر لکّه‌های چرب می‌شود و بوی بد را از میان می‌برد. در پایان با یک دستمال کتانی خشک دیواره‌های داخل دستگاه را تمیز کنید.
دستمال آغشته به آب لیموترش تازه یا الکل نیز برای تمیز کردن مایکروویو و از بین بردن چربی‌ها بسیار سودمند است. هرگز از دستمال زبر، اسکاج یا سیم ظرفشویی برای تمیز کردن دستگاه استفاده نکنید. برای پیشگیری از پاشیدن چربی غذا به دیواره‌ها بهتر است هنگام پخت روی غذاهای چرب را با سلفون بپوشانید محلول دو قاشق غذاخوری آب لیموترش یا بکینگ‌ پودر در یک پیمانه آب را مدت چهار تا شش دقیقه در مایکروویو بجوشانید. سپس با دستمال دیواره‌ها را تمیز و خشک کنید.
تمیز کردن تلویزیون
اثر انگشت بچه‌ها بر صفحه ی تلویزیون منظره ی نازیبایی به‌وجود می‌آورد تلویزیون را هنگام تمیز کردن خاموش کنید. ابتدا با یک دستمال خشک غبار آن را بگیرید و سپس با پنبه ی آغشته به محلول آب و الکل صفحه ی تلویزیون را تمیز کنید. الکل لکّه‌های چرب و اثر انگشت را بر طرف می‌کند. توصیه می‌شود از دستمال حوله‌ای و پرزدار استفاده نکنید. دیواره‌های غیرشیشه‌ای تلویزیون را نیز می‌توانید با پارافین مایع براق کنید و با دستمال خشک چربی اضافی را بگیرید و براق کنید. این روشن برای تمیز کردن ضبط صوت و ویدئویی که رنگ تیره دارند هم مناسب است.
تمیز کردن جدار وسایل برقی
قسمت بیرونی دیواره‌های وسایل برقی را بعد از پاک کردن با دستمال مرطوب، به‌ وسیله پنبه آغشته به الکل صنعتی براق و تمیز کنید.
تمیز کردن لوازم خانگی
برای از بین بردن زردی لوازم خانگی سفید (از جمله ماشین لباسشویی، یخچال و آب‌میوه‌گیری)، محلولی از نصف پیمانه مایع سفید‌کننده، نصف پیمانه جوش‌شیرین و چهار پیمانه آب گرم را با اسفنج روی سطح مورد نظر بمالید. پس از ده دقیقه، در صورت امکان محل را آبکشی و یا با دستمال مرطوب پاک کنید.
از بین بردن بوی یخچال
برای تمیز کردن دیواره‌های داخلی یخچال از محلول جوش‌شیرین و آب کمک بگیرید. برای این منظور، یک تا دو قاشق جوش‌شیرین را در یک چهارم لیتر آب گرم حل کنید و یخچال را با آن پاک کنید. سپس با دستمال تمیز خشک نمایید. جوش‌شیرین بوی نامطبوع یخچال را از بین می‌برد.
تمیز کردن پشت یخچال
پشت یخچال را تمیز نگاه دارید. برای پاک کردن این قسمت، دو شاخه یخچال را بیرون آورید و دستگاه را کمی جلو بکشید. به وسیله ی جاروبرقی گرد وغبار پشت یخچال را بزدایید. به این ترتیب دستگاه بهتر کار می‌کند و عمر بیشتری خواهد داشت.
تمیز کردن قفسه‌های یخچال
قفسه‌ها و کشوهایی را که می‌توان بیرون آورد می‌توانید با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و پس از خشک شدن دوباره در یخچال قرار دهید.

آخرین ویرایش توسط نیوشا در تاریخ 2011-01-24 انجام شده است
نیوشا آفلاین است   پاسخ با نقل قول
16 کاربر زیر از دوست گرامی نیوشا عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
*Gilda* (2012-10-11), adambarfy (2011-06-25), Afrodit (2011-01-25), Azijam (2012-01-31), bahar2 (2013-04-21), bahar91 (2013-08-29), jenifer (2011-01-26), lorka (2013-11-18), mami ghazal (2012-05-14), mayam (2011-08-29), Narges (2011-01-29), negah (2012-02-02), panahisana (2014-06-09), Sardooneh (2011-04-24), toktam (2011-01-28), فاطمه مهر (2012-10-09)
قدیمی 2011-01-28, 09:14 PM   #5
*Darya*
کاربر نیمه فعال
 
آواتار *Darya*
 
تاریخ عضویت: Jan 2011
ارسالها: 338
تشکر کرده : 5,457
تشکر شده 1,661 بار در 348 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
*Darya* has a reputation beyond repute*Darya* has a reputation beyond repute*Darya* has a reputation beyond repute*Darya* has a reputation beyond repute*Darya* has a reputation beyond repute*Darya* has a reputation beyond repute*Darya* has a reputation beyond repute*Darya* has a reputation beyond repute*Darya* has a reputation beyond repute*Darya* has a reputation beyond repute*Darya* has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: نكات ريز خانه داري !!! فوت هاي كوزه گري !

بچه ها بیاین تجربیان خودمون بگیم.شاید تکرای باشه ببخشید

1.من برا ظرف شستن از دو تا دستکش استفاده میکنم.یعنی دو تا رو کردم تو همخیلی خوبه.

2.مایع ظرفشویی رو همیشه موقع ظرف شستن میریزم توی ظرف و یه مقدار آب داغم میریزم توش برا صرفه جویی .خیلی به صرفه هست.

3.من همیشه برا دو،سه وعده، برنج درست میکنم دم نکشیده میذارم تو یخچال خیلی اینطوری راحتترم
__________________
الهی ، تو چه بی انتها میبخشی و ما چه حسابگرانه تسبیح میگوئیم . . .
*Darya* آفلاین است   پاسخ با نقل قول
22 کاربر زیر از دوست گرامی *Darya* عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
Afrodit (2011-01-28), Amitida (2012-01-31), Azijam (2012-01-31), bahar2 (2013-04-21), dorsaa (2011-01-29), jenifer (2011-01-29), mami ghazal (2012-05-14), mayam (2011-08-29), Narges (2011-01-29), nedars49 (2013-02-12), Neshat (2011-08-29), panahisana (2014-06-09), sahar70 (2014-09-07), Shokoofeh (2011-02-14), toktam (2011-01-28), topolikhanoom (2013-07-19), فاطمه مهر (2012-10-09), مهتاب (2011-01-29), مهساع (2014-01-24), تمشك (2011-01-29), تولیپا (2013-11-17), سپیده مامان امیرعلی (2013-05-08)
پاسخ

کلیدواژه
فن, فوت, فوت و فن, قهوه, كوزه, لباس, ماست, محلی, مربا به, نكات, چین, نگهداری سبزی, نگهداری سبزی خوردن, نان, هاي, یاس, کوفته, کودک, کوزه, کیف, کیک, کتاب, گفتگو, گوجه فرنگی, گري, گری, گردو, آشپـــــزی, املت, اسفناج, بازی, برنج, حلقه, حمام, حبوبات, خانه, خردل, داري, روزه, ريز, سلامت, سوپ, سوسیس, شیرینی, عطر


در حال حاضر کاربران زیر مشغول مشاهده این تاپیک می باشند: 33 (0 عضو و 33 میهمان)
 
امکانات
حالات نمایش

قوانین ارسال
نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید

BB code فعال
Smilies فعال
[IMG] فعال
HTML غیرفعال

Forum Jump

موضوعات مشابه
موضوع نویسنده انجمن پاسخها آخرین نوشته
تزئین بیسکوئیت - خانه بیسکوئیتی Amitida بیسکوئیت و کوکیز 3 2014-06-16 12:03 PM
تغيير دكوراسيون بیایید داخل؟ *Negar* دکوراسیون داخلی وچیدمان 57 2013-11-17 10:27 PM
اخبار گوناگون *ونوس* خـبـــــــــر روز 95 2013-10-08 06:43 PM
خانه خود را پر از انرژی کنید گندم دکوراسیون داخلی وچیدمان 0 2012-01-24 08:45 AM


Free PageRank Checker

ساعت: 12:07 AM بوقت GMT +3.5


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright © 2000-2006 Jelsoft Enterprises Ltd.

قدرت این انجمنها در استفاده از برنامه vBulletin می باشد.
حقوق نرم افزار استفاده شده در سایت برای Jelsoft Enterprises Ltd محفوظ است.
استفاده از محتوای سایت تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز است. در صورت تخلف پیگرد قانونی دارد