تلویزیون آموزشی روزمنو
آموزش نوشیدنی های خنک و پر انرژی
روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی

برگشت   روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی > آشـپزی سـنتی در روزمنو > آش و هلیم

User Tag List

پاسخ
 
امکانات حالات نمایش
قدیمی 2012-11-13, 06:27 PM   #1
Azijam
کاربر خیلی فعال
 
آواتار Azijam
 
تاریخ عضویت: Jan 2012
موقعیت: تهران
ارسالها: 2,227
تشکر کرده : 30,242
تشکر شده 46,149 بار در 2,291 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Azijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond repute
new03 آش کارده یا اش حره (حوره)

با توجه به رسیدن فصل سرما ودر پی آن آماده شدن غذا های گرم مثل آش
و لبو(چغندر)وشلغم وغیره.....بی مناسبت نیست که طرز تهیه یه آش خوشمزه
به نام (آش کارده یا همان حورره ) را براتون بگم.......................... زحمت درست کردن این اش رو مامانم کشیده...........من فقط عکاسی کردم

طرز تهییه این اش مخصوص شهرستان بهبهان در استان خوزستان است..........ضمنا اش ترش مزه ای هم است.و خیلی هم خوشمزه.........مزه بی نظیر و خاصی داره...........

مواد لازم
مایه آش ( که باید این شکلی تهیه مشه):
مخمر ترش( شامل نیم لیوان نیم دانه برنج و بلغور جو و سیر کوبیده شده.......... 1 لیوان آب و مخمر ترش یک قاشق ) که مواد را در شیشه با آب میگذاریم یک هفته بماند تا ترش بشود و بتوان از ان در آش استفاده کرد......... بلغور جو و گندم (یا همون دو کله گندم و جو )
برنج نیم دانه به دلخواه دو قاشق.........
سیر کوبیده فراوان
سبزی کارده ( یا کاردین مخصوص مناطق سردسیر میباشد) این سبزی رو مامانم فصلش که میشه تو حجم زیاد میگیره......بعد از شستن خورد میکنه(برا پاک کردن و خورد کردن این سبزی حتما باید از دستکش استفاده کنی چون خیلی تیز و برنده است) و به اندازه مناسب میریزه توکیسه و فریزش میکنه..........

طرز تهیه:

دو کله جو و گندم رو از یک شب قبل دردیگی ریخته و اونو می شوره به مقدارمناسب آب افزوده و میذاره رو حرارت.................مامانم یه دونه از اون بسته های کادره بهش اضافه میکنه...............و مقداری سیر کوبیده شده به همراه مایه اش(همون مایه ای که تو شیشه بود).............و مرتب هم میزنه تا دماش یکنواخت بالا بره....................دما که به 50 رسید گاز رو خاموش میکنه.(دما رو مامان با دما سنج چک میکنه)...............بعد در دیگ رو میبندیم............و میذاریم جای گرم البته مامانم رو دیگ یه پتو میذاره تا کاملا گرماش حفظ بشه (مثل ماست) که تاصبح تخمیر و ترش بشه...........صبح قبل از هر چیز مامانم از این موادی که تخمیر شده یه شیشه بر میداره به عنوان مایه برا سری بعد که میخواد اش رو درست کنه دیگه نیازی نیست مراحل اول رو طی کنه.............بعد هم که دیگ رو میذاریم رو حرارت و مرتب هم میزنیم تا به جوش بیاد این هم زدن خیلی مهمه(چون در غیر این صورت اش میبره)............بعد هم میذاریم اونقدر جوش بزنه تا اش لعاب بندازه و غلیظ بشه
بچه ها اون عکس دوتا مونده به اخر ..............برا موفعیه که اش از شب تا صبح مونده.............اون کفهای روش رو میبینید...........این نشون دهنده اینه که اش تخمیر شده و کاملا ترش شده
Attached Thumbnails
IMG_4099.jpg   IMG_4151.jpg  

IMG_4154.jpg   IMG_4156.jpg  

IMG_4168.jpg   IMG_4171.jpg  

IMG_4214.jpg   IMG_4223.jpg  

IMG_4224.jpg  
__________________
چه زیباست هنگامی که در اوج نشاط و بی نیازی هستی دست به دعا برداری.(خدایا به خاطر ارامشی که تو این لحظه دارم ازت ممنونم)
Azijam آفلاین است   پاسخ با نقل قول
15 کاربر زیر از دوست گرامی Azijam عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
ariyadokht (2013-01-07), Beauty (2014-03-31), Belfi (2012-12-30), Dianna (2014-04-16), Hanichef (2013-05-15), Khaleh Mary (2012-11-13), maghboleh (2013-09-13), mania6370 (2012-11-13), Nahid59 (2012-11-13), nasrin50 (2012-12-30), Sepnta (2012-11-13), setayesh66 (2012-11-14), Soli (2012-12-30), veronika (2013-05-10), zariattari (2012-11-13)
قدیمی 2012-11-13, 06:31 PM   #2
Azijam
کاربر خیلی فعال
 
آواتار Azijam
 
تاریخ عضویت: Jan 2012
موقعیت: تهران
ارسالها: 2,227
تشکر کرده : 30,242
تشکر شده 46,149 بار در 2,291 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Azijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: اش کارده یا اش حره(حوره)

کارده نوعی گیاه خوراکی ترد شکننده با برگهای پهن است. اسم کارده گرفته شده از ویژگی برندگی برگ آن هنگام تازه خوری است یعنی اگر برگ کارده را به صورت تازه مصرف کنیم اصطلاحا زبان را می برد . از مصارف محلی آن می توان به غذای آش کارده اشاره کرد. آش کارده سوپ سرد افراد سرما خورده نیز هست که معتقدند جلوی عفونت را می گیرد. از اهمیت دارویی این گیاه می توان به درمان بیماری هایی چون چربی خون ، فشار خون ، عفونت ، دیابت و یرقان اشاره کرد
Attached Thumbnails
2902.jpg  
__________________
چه زیباست هنگامی که در اوج نشاط و بی نیازی هستی دست به دعا برداری.(خدایا به خاطر ارامشی که تو این لحظه دارم ازت ممنونم)
Azijam آفلاین است   پاسخ با نقل قول
7 کاربر زیر از دوست گرامی Azijam عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
ariyadokht (2013-01-07), Beauty (2014-03-31), maghboleh (2013-09-13), nasrin50 (2012-12-30), Sepnta (2012-11-13), setayesh66 (2012-12-30), veronika (2013-05-10)
قدیمی 2012-11-13, 06:38 PM   #3
Azijam
کاربر خیلی فعال
 
آواتار Azijam
 
تاریخ عضویت: Jan 2012
موقعیت: تهران
ارسالها: 2,227
تشکر کرده : 30,242
تشکر شده 46,149 بار در 2,291 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Azijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: اش کارده یا اش حره(حوره)

خواص اش کارده یا اش حره(حوره) آش کارده(حورره) علاوه بر خوشمزه بودن بدلیل تخمیرجو درآن سرشار از ویتامین ب

کمپلکس است.کسانی که اطلاعات پزشکی دارند.ازخواص بی نظیر مخمرآبجو(البته

بدون الکل)یا همان مائ الشعیرعربی مطلع می باشند.این ویتامین ها علاوه بر تقویت

قوای عصبی اشتهاآوربوده واز کم خوابی وآشفتگی جلوگیری می کند.همچنین

کاردین موجود در آن باعث تقویت دستگاه گوارش شده وبدلیل ملین بودن فعالیت های
روده ها رابهبود بخشیده وبه اصطلاح قدیمی ها شکم را پاک کرده وبه قول امروزی ها
سرویس کننده خوبی برای دستگاه گوارش است. شاید گفتن از خواص سیرموجود

درآن بی مورد باشد.اما برای آنان که احیانا بی اطلاعند. عرض می کنم که بهترین

آنتی بیوتیک درجهان سیر است.(اینکه می گویم بهترین در جهان اغراق نیست.زیرا

می دانیم که همه آنتی بیوتیک ها در درازمدت عوارض دارند.در حالیکه سیر نه تنها

عوارض ندارد بلکه بسیاری از عوارض داروها را ازبین می برد).آش کارده بدلیل رقیق

کردن خون از عوارض قلبی نیز پیشگیری می کند وچربی های خون یعنی کلسترول

وتریگلیسرید را هم کاهش می دهد.البته به افرادی که ناراحتی معده دارند توصیه

می شود که در صورت استفاده حتما از آنتی اسیدی که پزشک معالج داده است

استفاده کنید......
__________________
چه زیباست هنگامی که در اوج نشاط و بی نیازی هستی دست به دعا برداری.(خدایا به خاطر ارامشی که تو این لحظه دارم ازت ممنونم)
Azijam آفلاین است   پاسخ با نقل قول
6 کاربر زیر از دوست گرامی Azijam عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
ariyadokht (2013-01-07), Beauty (2014-03-31), maghboleh (2013-09-13), nasrin50 (2012-12-30), setayesh66 (2012-12-30), veronika (2013-05-10)
قدیمی 2012-11-13, 06:42 PM   #4
Azijam
کاربر خیلی فعال
 
آواتار Azijam
 
تاریخ عضویت: Jan 2012
موقعیت: تهران
ارسالها: 2,227
تشکر کرده : 30,242
تشکر شده 46,149 بار در 2,291 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Azijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: اش کارده یا اش حره(حوره)

بچه ها شیرازی هم هم این اش رو دارن......................ولی جور دیگه ای درست میکنن این هم دستور اش کارده شیرازی ها(البته این دستور رو من از نت گرفتم) مواد لازم جهت 8-6نفر


سبزی کارده خرد شده نیم تا یک کیلو

آرد گندم 1کپ

آبغوره 1 کپ

ماست ترش یا دوغ 1کپ

خرده برنج یا جو پرک شده 1/2کپ

پیاز ساطوری شده 1عدد بزرگ

زردچوبه 1/2T.B.S

شنبلیله خشک 2T.B.S

روغن و نمک به میزان لازم

روش اول جهت استفاده از کارده خشک

1.ابتدا کارده خشک را در یک ظرف با مقداری آب به مدت 3-2ساعت خیس می کنیم.سپس کارده های خیس شده را از آب خارج و دریک قابلمه بزرگ ریخته و آرد گندم را روی آن می پاشیم و بوسیله گوشت کوب آرد گندم ها را روی کارده ها می کوبیم تا آرد گندم جذب کارده ها شود و سپس آب کارده خیس شده را به این مخلوط اضافه می کنیم.

2.به اندازه 4/3قابلمه آب به این مخلوط اضافه کرده و رو ی اجاق گازبا شعله متوسط می گذاریم و آبغوره و دوغ یا ماست ترش شده را بدان اضافه می کنیم .

3.بعد از بجوش آمدن آش باید مرتباٌ مایع داخل قابلمه را به هم زده تا آش ته نگیرد بعداز 4-3ساعت و پخته شدن کامل کارده ها ،برنج را بدان اضافه می کنیم و به مدت 1ساعت با شعله ملایم پخت را ادامه می دهیم.

4.پیاز را در ماهیتابه سرخ کرده و زردچوبه و شنبلیله را بدان اضافه و تفت می دهیم و با اضافه کردن مقداری آرد گندم تفت را ادامه داده و این مخلوط را به آش اضافه می کنیم و اجازه داده تا 15دقیقه بجوشد و آش لعاب دار شود.

روش دوم در صورت تازه بودن کارده

اگر کارده ها تازه باشند بعلت تیزوبرنده بودن سبزی تازه ،آرد گندم را به کارده ها اضافه و بعد از کوبیدن آنها با سبزی آبغوره یا دوغ را بدان اضافه و به مدت 24ساعت در محیطی گرم و سرپوشیده گذاشته تا خاصیت کارده ها (برندگی و تیزی)ازبین برود و بعد از این مدت این مخلوط را روی اجاق گذاشته و با اضافه کردن آب مثل مرحله قبل مراحل پخت را ادامه می دهیم.


این آش هرچه بیشتر بجوشد ترش مزه تر خواهد شد.
__________________
چه زیباست هنگامی که در اوج نشاط و بی نیازی هستی دست به دعا برداری.(خدایا به خاطر ارامشی که تو این لحظه دارم ازت ممنونم)
Azijam آفلاین است   پاسخ با نقل قول
7 کاربر زیر از دوست گرامی Azijam عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
ariyadokht (2013-01-07), Beauty (2014-03-31), maghboleh (2013-09-13), nasrin50 (2012-12-30), setayesh66 (2012-12-30), ماهمون (2012-11-15), veronika (2013-05-10)
قدیمی 2012-12-29, 11:18 PM   #5
Azijam
کاربر خیلی فعال
 
آواتار Azijam
 
تاریخ عضویت: Jan 2012
موقعیت: تهران
ارسالها: 2,227
تشکر کرده : 30,242
تشکر شده 46,149 بار در 2,291 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Azijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: آش کارده یا اش حره (حوره)

ترید اش کارده............صبحونه یه روزی که خونه مامان خانم بودم
Attached Thumbnails
IMG_7545.jpg   IMG_7546.jpg  

__________________
چه زیباست هنگامی که در اوج نشاط و بی نیازی هستی دست به دعا برداری.(خدایا به خاطر ارامشی که تو این لحظه دارم ازت ممنونم)
Azijam آفلاین است   پاسخ با نقل قول
8 کاربر زیر از دوست گرامی Azijam عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
ariyadokht (2013-01-07), Beauty (2014-03-31), Belfi (2012-12-30), Hanichef (2013-05-15), maghboleh (2013-09-13), nasrin50 (2012-12-30), setayesh66 (2012-12-30), veronika (2013-05-10)
پاسخ

کلیدواژه
ماست, محلی, مزه, یا, کارده, آش, اش, برنج, حوره, حره, درمان, سوپ, عکاسی, عکس

در حال حاضر کاربران زیر مشغول مشاهده این تاپیک می باشند: 1 (0 عضو و 1 میهمان)
 
امکانات
حالات نمایش

قوانین ارسال
نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید

BB code فعال
Smilies فعال
[IMG] فعال
HTML غیرفعال

Forum Jump

موضوعات مشابه
موضوع نویسنده انجمن پاسخها آخرین نوشته
آشپزخانه azijam (آزی) Azijam آشپزخانه های آموزشی 193 2018-10-23 08:39 AM


Free PageRank Checker

ساعت: 09:30 AM بوقت GMT +3.5


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright © 2000-2006 Jelsoft Enterprises Ltd.

قدرت این انجمنها در استفاده از برنامه vBulletin می باشد.
حقوق نرم افزار استفاده شده در سایت برای Jelsoft Enterprises Ltd محفوظ است.
استفاده از محتوای سایت تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز است. در صورت تخلف پیگرد قانونی دارد