مسابقه آشپزی و شیرینی پزی 53 ویژه رمضان 93
تابلو اعلانات برنامه های آموزشی ویژه ماه مبارک رمضان
کارگاه آموزش نوشیدنی های خنک و پر انرژی ویژه ماه مبارک رمضان
روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی

برگشت   روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی > غذاهای سنتی شهرهای ایران > غذاهای استان خراسان

غذاهای استان خراسان

خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی


User Tag List

پاسخ
 
امکانات حالات نمایش
قدیمی 2012-10-02, 11:30 AM   #1
Hanichef
کاربر فعال
 
آواتار Hanichef
 
تاریخ عضویت: Sep 2011
موقعیت: اهل رشت، ساکن زاهدان
ارسالها: 1,323
تشکر کرده : 32,676
تشکر شده 28,726 بار در 1,605 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Hanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond repute

مدال های افتخار

فعالیت Longevity
4/20 17/20
Today ارسالها
0/5 sssss1323
پیشفرض کشک بیرجندی

جونم براتون بگه که این غذای محلی بیرجندی رو وقتی خواهرم که شوهرش بیرجندیه پیشم بود برام آماده کرد...اینجا هم زیاد درست می شه و کلا چون بیرجندی اینجا زیاده کشکشون هم زیاده و همیشه هم می دیدم اما تاحالا نخورده بودم ...

اول یه توضیحی بدم براتون

این عکس کشک بیرجندی هست که سیاهه یعنی تیره تر از کشک های بازاری و جاهای دیگه...

وقتی از فروشنده علتش رو پرسیدم بهم گفته بود به خاطر ظرفی هست که توش درست میشه و عموما مس یا چدن هست و به خاطر همینم خیلی خیلی پرخاصیته این کشک..اینجا که من هستم که جزو غذاهای پر طرفداره و مرتب هم پخته و خورده میشه...حسابی هم مقوی و سیر کننده ست ...خود این گلوله ها کشک بیرجندی هست که باهاش هر غذایی که با کشک سفید درست میشه می تونیم آماده کنیم..کشک و بادمجون و .... که البته مدل کشک و بادمجون اینجوریش فرق داره که می ذارم اونم ایشالا...اما ساده ترین غذایی که با این نوع کشک درست میشه همینه که می خوام براتون بگم که تقریبا مثل کله جوش آماده میشه ولی اینجا بهش می گن: کشک بیرجندی

مواد لازم:

کشک خشک بیرجندی

آب

پیاز

گردوی ساییده شده

طرز پخت:

کلا من توی این پست فقط عکاس هستم و راوی...آشپز و نکته گو خواهری جون منه... خیلی خیلی هم زحمت داره این غذا..پس یا همت کنین یا بی خیال بشین...چیزایی که باید کنار دستمون باشه: یه پارچ آب ، یه ظرف پیرکس، گردوی آسیاب شده و یه ظرف خالی دیگه

هروقت تصمیم به درست کردن این غذا داریم از یه شب قبلش باید کشک رو بشوریم و توی یه ظرف آب خیس بدیم..خب حالا مثلا فرداش شده!! ورژن اصلیش اینجوریه که باید توی تغار اون رو سابید اما من هنوز تغار ندارم...خواهری گفت که توی ظرف پیرکس که دیوار داشته باشه مثل کاسه های پیرکس هم می شه و خودش هم درست کرده توش... پس یک عدد کاسه پیرکس می دیم به خواهری و می شینیم کنار دستش.... گردوها رو توی هاون می کوبیم تا خوب خوب پودر بشه (یا آسیاب می کنیم)

آب کشک ها رو که توش خیس دادیم خالی می کنیم و کشک های نرم شده رو می ریزیم توی ظرف پیرکس

گردوی پودر شده رو می ریزیم توی کشک

و با دست دورانی کشک رو با تماس با ظرف می سابیم

یه پارچ آب هم کنار دستمون می ذاریم (من از این لیوان گنده ها گذاشتم) هر از گاهی یه کوچولو آب توی کشک می ریزیم و همچنان با دست می سابیم

یه ظرف دیگه هم کنارمونه...با ریختن آب و ساییدن کشک، آب غلیظ و خوشرنگی توی ظرف جمع میشه که اون رو می ریزیم توی اون یکی ظرف

و همچنان با ریختن کم کم آب به ساییدن و ساییدن ادامه می دیم و عذاب وجدان هم می گیریم که خواهریمون دستش درد گرفت و خسته شد

باید بگم که این کشک ها برکت زیادی دارن و تازه همشون هم استفاده نمیشه..یعنی واسه ما زیاد بود و خواهری بعد از اینکه هی سابید و هی آبش رو صاف کرد و دیگه این ظرف نیمه پر شد، بقیه کشک های خشک رو که دیگه کوچیک و سیاه تر (بنفش) شده بود توی کیسه فریزر گذاشت و گفت که حتما توی فریزر بذارم تا بعدا بتونم بازم استفاده کنم ازش...خود کشک های خشک رو هم توی یخچال نگه می داریم

تا اینجا کشکمون رو ساییدیم و حل گرفتیم و آماده ست تا باهاش خوراکمون رو درست کنیم..می تونیم توی ظرف در دارد (شیشه) بریزیم و توی یخچال نگه داریم و هربار که خواستیم دربیاریم و تندی آماده کنیم...اینجوری:

پیاز رو ریز و روی حرارت با کمی زرچوبه تفت دادم

وقتی سبک شد کشک رو توش ریختم..من حس کردم گردوش کمه واسه همینم بازم پودر گردو اضافه کردم توش

و مخلوط کردم و روی حرارت ملایم گذاشتم به جوش بیاد

تمام..آماده ست! می تونیم نعناع داغ هم روش بریزیم

و حتما با نون خشک محلی که اینجا هم هست و خیلی هم خوشمزه ست و توش تریت (ترید، تلیت!!) می کنیم می خوریم

مقوی، سنگین، سالم و خوشمزه ست ..

* با بادمجان و سیب زمینی پخته هم می خورن این غذا رو..حالا می خوام اونجوری هم درست کنم

*ورژن امروزی و راحت تر درست کردنش اینجوریه که بعد از اینکه یه روز کامل کشک رو خیس دادین بریزین توی مخلوط کن تا نرم بشه

*اینجا پودر کشک همین رنگی هم دارن که درحقیقت همین کشک رو پودر کردن که خب دیگه این زحمتها رو نداره و آب و گردو می ریزی و تمام...رو گاز میره با پیاز و ...

IMG_3518.JPGIMG_3519.JPG

IMG_3520.JPGIMG_3521.JPG

IMG_3523.JPGIMG_3524.JPG

IMG_3825.JPGIMG_3845.JPG

IMG_4684.JPGIMG_3847_1.jpg

IMG_3854_1.jpgIMG_3853_1.jpg
__________________
بهترین چیزها زمانی اتفاق می افتد که انتظارش را نداری
آشپزخونه روزمنویی من
Hanichef آفلاین است   پاسخ با نقل قول
11 کاربر زیر از دوست گرامی Hanichef عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
ayda khanum (2013-10-26), f.hosseinpour (2012-12-18), Mahshid (2012-10-02), maryamkhanomina (2012-10-17), Roya-e-Bahar (2012-10-02), Sepnta (2012-10-02), SETAIESH (2013-03-09), قاشق چوبی (2012-10-06), ماهمون (2012-11-15), zariattari (2012-10-02), باران78 (2014-01-30)
قدیمی 2012-10-06, 03:05 PM   #2
rasa
کاربر نیمه فعال
 
آواتار rasa
 
تاریخ عضویت: Feb 2011
ارسالها: 100
تشکر کرده : 370
تشکر شده 1,556 بار در 113 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
rasa has a brilliant futurerasa has a brilliant futurerasa has a brilliant futurerasa has a brilliant futurerasa has a brilliant futurerasa has a brilliant futurerasa has a brilliant futurerasa has a brilliant futurerasa has a brilliant futurerasa has a brilliant futurerasa has a brilliant future
فعالیت Longevity
0/20 20/20
Today ارسالها
0/5 ssssss100
پیشفرض پاسخ: کشک بیرجندی

سلام با عرض معذرت این همون قروت بیرجندی نیست؟فکر کنم همونه.ببخشید میشه اونو مطالعه بفرمایید.
__________________
زندگي جيره مختصري است مثل يك فنجان چاي و كنارش عشق است مثل يك حبه قند زندگي را با عشق نوش جان بايد كرد.
rasa آفلاین است   پاسخ با نقل قول
کاربر زیر از دوست گرامی [ARG:2 UNDEFINED] عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده است :
Hanichef (2012-10-10)
قدیمی 2012-10-06, 07:49 PM   #3
قاشق چوبی
کاربر فعال
 
آواتار قاشق چوبی
 
تاریخ عضویت: Feb 2012
ارسالها: 641
تشکر کرده : 8,877
تشکر شده 14,952 بار در 896 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
قاشق چوبی has a reputation beyond reputeقاشق چوبی has a reputation beyond reputeقاشق چوبی has a reputation beyond reputeقاشق چوبی has a reputation beyond reputeقاشق چوبی has a reputation beyond reputeقاشق چوبی has a reputation beyond reputeقاشق چوبی has a reputation beyond reputeقاشق چوبی has a reputation beyond reputeقاشق چوبی has a reputation beyond reputeقاشق چوبی has a reputation beyond reputeقاشق چوبی has a reputation beyond repute

مدال های افتخار

فعالیت Longevity
0/20 14/20
Today ارسالها
0/5 ssssss641
پیشفرض پاسخ: کشک بیرجندی

خانومی دسسسستت درد نکنه..... من عاشق کشک بیرجندیم .... اونم فقط با گوجه بادمجون....
ولی بدون تغار که خییییییییییییییییییییلی سخخخخخته ..... دست آدم درد نمیگیره که.... احتمالا میشکنه ه ه ه
__________________

مصفّا میگه: اگر بابت انجام کاری خودت یا دیگران رو ملامت کردی, بی شک؛ باز هم اون کار تکرار میشه
قاشق چوبی آفلاین است   پاسخ با نقل قول
2 کاربر زیر از دوست گرامی قاشق چوبی عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
Hanichef (2012-10-10), Sepnta (2012-10-06)
قدیمی 2012-10-10, 11:18 PM   #4
Hanichef
کاربر فعال
 
آواتار Hanichef
 
تاریخ عضویت: Sep 2011
موقعیت: اهل رشت، ساکن زاهدان
ارسالها: 1,323
تشکر کرده : 32,676
تشکر شده 28,726 بار در 1,605 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Hanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond repute

مدال های افتخار

فعالیت Longevity
4/20 17/20
Today ارسالها
0/5 sssss1323
پیشفرض پاسخ: کشک بیرجندی

نقل قول:
ارسالی توسط rasa مشاهده موضوع
سلام با عرض معذرت این همون قروت بیرجندی نیست؟فکر کنم همونه.ببخشید میشه اونو مطالعه بفرمایید.
سلام عزیزم...والا من بیرجندی نیستم و نمی دونم قروت چیه!! من اینجا این غذا رو به همین اسم که نوشتم می شناسم
__________________
بهترین چیزها زمانی اتفاق می افتد که انتظارش را نداری
آشپزخونه روزمنویی من
Hanichef آفلاین است   پاسخ با نقل قول
کاربر زیر از دوست گرامی [ARG:2 UNDEFINED] عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده است :
rasa (2012-10-27)
قدیمی 2012-10-10, 11:18 PM   #5
Hanichef
کاربر فعال
 
آواتار Hanichef
 
تاریخ عضویت: Sep 2011
موقعیت: اهل رشت، ساکن زاهدان
ارسالها: 1,323
تشکر کرده : 32,676
تشکر شده 28,726 بار در 1,605 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Hanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond reputeHanichef has a reputation beyond repute

مدال های افتخار

فعالیت Longevity
4/20 17/20
Today ارسالها
0/5 sssss1323
پیشفرض پاسخ: کشک بیرجندی

نقل قول:
ارسالی توسط shiva19 مشاهده موضوع
خانومی دسسسستت درد نکنه..... من عاشق کشک بیرجندیم .... اونم فقط با گوجه بادمجون....
ولی بدون تغار که خییییییییییییییییییییلی سخخخخخته ..... دست آدم درد نمیگیره که.... احتمالا میشکنه ه ه ه
قربونت عزیز...دست خواهرم درد نکنه...طفلک...خب ندارم تغار..باید ببینم پیدا می کنم
__________________
بهترین چیزها زمانی اتفاق می افتد که انتظارش را نداری
آشپزخونه روزمنویی من
Hanichef آفلاین است   پاسخ با نقل قول
کاربر زیر از دوست گرامی [ARG:2 UNDEFINED] عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده است :
قاشق چوبی (2012-10-28)
پاسخ

کلیدواژه
محلی, کشک, بیرجندی, عکس, غذای محلی


در حال حاضر کاربران زیر مشغول مشاهده این تاپیک می باشند: 1 (0 عضو و 1 میهمان)
 
امکانات
حالات نمایش

قوانین ارسال
نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید

BB code فعال
Smilies فعال
[IMG] فعال
HTML غیرفعال

Forum Jump

موضوعات مشابه
موضوع نویسنده انجمن پاسخها آخرین نوشته
قروت بیرجندی rasa غذاهای استان خراسان 21 2014-04-25 05:13 PM


Free PageRank Checker

ساعت: 09:42 PM بوقت GMT +4.5


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright © 2000-2006 Jelsoft Enterprises Ltd.

قدرت این انجمنها در استفاده از برنامه vBulletin می باشد.
حقوق نرم افزار استفاده شده در سایت برای Jelsoft Enterprises Ltd محفوظ است.
استفاده از محتوای سایت تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز است. در صورت تخلف پیگرد قانونی دارد