![]() |
![]() |
#1 |
کاربر جدید
تاریخ عضویت: Oct 2011
موقعیت: تهران
ارسالها: 29
تشکر کرده : 52
تشکر شده 347 بار در 26 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
کوفته هلو شیرازی
مواد لازم گوشت چرخ کرده بدون چربی يک کيلو، آرد نخودچی نيم کيلو، تخم مرغ 2 عدد ، پياز بزرگ 2 عدد ، هويج نيم کيلو ، کشمش ، نعنای خشک، پياز ، زردچوبه ، نمک ، شکر و آبليمو به اندازه دلخواه، روغن طرز تهيه گوشت چرخ کرده را با آرد نخودچی و تخم مرغ و پياز رنده شده و زردچوبه و نمک مخلوط میکنیم و خوب ورز می دهیم. دو عدد پياز بزرگ را خلال کرده ، سرخ می کنیم سپس کشمش را اضافه کرده و تفت میدهیم . ازمايه اوليه به اندازه يک هلو جدا کرده روی کف دست پهن می کنیم و مقداری پياز داغ و کشمش وسط آن قرار می دهیم و بعد به صورت گلوله ای در می آوریم. هنگامی که کوفته ها آماده شد کمی آنها را تفت می دهیم تا کمی سرخ شود. مجدداً پياز داغ درست می کنیم و مقداری آب در آن ريخته می گذاریم تا بجوشد،سپس مقداری هويج رنده شده را با زردچوبه و نعنای خشک و روغن به آن اضافه می کنیم و کوفته ها را يکی يکی به داخل آن می اندازیم . در صورت تمایل میتوان مقداری برنج پخته شده هم اضافه کرد . برای چاشنی غذا میتوان هم از سرکه و شيره استفاده کرد و هم از شکر و آبليمو ، يعنی زمانی که دانه های برنج کاملاً نرم شد به دلخواه چاشنی غذا را به آن اضافه می کنيم. زمان سرو هم در صورت دلخواه میتوان مقداری نعناع داغ روی کوفته ها ریخت . اين خوراک خوشمزه را معمولاً شيرازی ها در هنگام افطار در ماه رمضان سرو میکنند ![]() آخرین ویرایش توسط Mahshid در تاریخ 2013-05-08 انجام شده است علت: ترکیب پست |
![]() |
![]() |
11 کاربر زیر از دوست گرامی abaneh عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند : |
![]() |
#2 |
کاربر فعال
![]() تاریخ عضویت: Sep 2011
موقعیت: اهل رشت، ساکن زاهدان
ارسالها: 1,316
تشکر کرده : 32,641
تشکر شده 30,625 بار در 1,601 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() فکر کنم وجه تسمیه این کوفته اندازه کوفته باشه که قد هلو هست والا غیر از این هییییییییچ ردپایی از هلو توی این غذا رویت نمی شه!! راستش در راستای درست کردن این غذا کنکاش بسیار نمودیم و نتیجه هم تلفیقی از رسپی هایی بود که دیدم و من باب طبع خودمون درست کردم .. در ادامه می گم که کجاها دخل و تصرف کردم تو رسپی..این دستور و موادی که میذارم اون چیزیه که من درست کردم..شرمنده دوستای گل شیرازیم هستم..امیدوارم کم و کاستی ها رو بهم بگن مواد لازم: گوشت چرخکرده بدون چربی : نیم کیلو پیاز : 1 دونه بزرگ هویج: 2 تا متوسط (من ترسیدم شیرین بشه واسه همین دو تا ریختم...4، 5 تا هم راه داره) آرد نخودچی: 1 قاشق غذاخوری پر نمک و فلفل و زرچوبه برای سس: برای داخل کوفته ها: پیاز : 1 دونه زرشک هویج: 2تا بزرگ کشمش زعفران دم کرده گردوی خرد شده (من نداشتم بادم ریختم!!) آب و نمک و فلفل و آبلیمو پیاز طرز پخت: برای کوفته، مهمه که گوشت بدون چربی باشه تا کوفته صاف و صوفی داشته باشین که موقع پخت جمع نشه..من گوشتم این جور نبود و چربی داشت کمی متاسفانه ... پیاز رنده شده و آب گرفته و هویج رنده ریز شده رو با گوشت و نمک و فلفل و زرچوبه خوب ورز می دیم..خوووووووووب خوووووووب ... می تونیم توی غذاساز هم بندازیم و دو تا پالس بدیم ... بعد میذاریم نیم ساعتی استراحت کنه...مواد داخل کوفته رو آماده می کنیم..من یه پیاز ریز رو خرد کردم و طلاییش کردم.. زرشک و کشمش رو کمی خیس دادم و همراه بادوم خرد شده با همون پیاز کمی تفت دادم..گردو نداشتم و به جاش بادوم ریختم و اتفاقا خیلی هم خوشم اومد بعد از گوشت، گلوله هایی اندازه هلو برمی داریم و فرم میدیم بهشون...وسطشون رو باز می کنیم و یه قاشق از مواد رو توش می ریزیم و از کناره های گوشت به طرف داخل جمعش می کنیم گوشت رو و خوب می بندیم و خوب خوب گردش می کنیم...خوب صافش کنین که از جای باز کردن و بستنش ممکنه وا شه و مواد داخلش بریزه بیرون...اون یه دونه کوچولو رو واسه مانی درست کردم! همه رو همینطور آماده می کنیم و توی روغن کم، سرخشون می کنیم تا فقط خودشون رو بگیرن حالا بریم سسش رو آماده کنیم...پیاز رو خلال می کنیم و توی روغن تفت می دیم و سبک که شد کمی زرچوبه می زنیم..طلایی که شد هویج ها رو که ریز رنده کردم توش ریختم و تفت دادم تا آبش کشیده شه.... زعفران حل شده رو توش می ریزیم و به اندازه کافی آب داغ می ریزیم (کلا 2 یا 3 لیوان آب داشته باشه) و نمک و فلفل می زنیم و 1 قاشق آبلیمو....من یه قاشق مرباخوری رب گوجه هم زدم..درش رو میذاریم تا جوش بیاد...وقتی جوش اومد کوفته ها رو آروم توش میذاریم و باز اجازه می دیم جوش بیاد و بعد در دیگ رو می ذاریم و اجاز می دیم با شعلع ملایم بپزه هر از گاهی کوفته ها رو زیر و رو می کنیم و از سس روشون میدیم...غلظت سس خیلی زیاد نیست...من نذاشتم زیاد غلیظ بشه که توش نون تریت کنیم (تریت درسته یا تلیت؟؟!!!) برخلاف تصورم که فکر می کردم مثه همه کوفته هاست و چیز خاصی که نداره خیلی خوشمزه بود..شاید اگه هویج توی گوشت رو بیشتر می ریختم زیاد خوشم نمیومد ازش چون حس می کنم اونجوری شیرین می شد(توی خیلی از دستورا دو برابر مقداری که من ریختم بود) همه تفاوتش توی سسش بود که خیلی هم خوشمزه بود ...این کوفته منو یاد کوفته هویج که قبلا درست کرده بودم انداخت ولی اینم تجربه خوشمزه ای بود..با همه اینا امیدوارم دوستای گل شیرازیم نظرشون رو بهم بگن * توی بعضی دستورا دیدم که توی خود گوشت هویج نزدن..تو بعضی هم دوبرابر مقدارِ من هویج زده بودم..من بینابین گرفتم!! * غلظت سس بسته به میلتونه * توی اکثر دستورا، رب نداشت سسش و زعفرونی بود..منم که عشق زعفرون...فکر نکنم اگه شما ربی دوست داشته باشین مشکلی باشه که کلا به جای زعفرون رب بزنین..ولی من اینجوری رو خیلی دوست داشتم *علت اینکه کوفته هام گردالی نشدن همون چربی گوشت بود که در حین پختن جمع شد و خوشگلی کوفته هامو کم کرد!! |
![]() |
![]() |
16 کاربر زیر از دوست گرامی Hanichef عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند : | **Ghazal** (2013-05-08), *Helena* (2013-12-27), Azijam (2012-08-07), Belfi (2012-08-06), hamraz (2012-08-07), Mahshid (2013-05-08), Maneli (2012-08-06), nasrin50 (2012-08-07), SAHAR NAAZ (2012-08-21), مهتاب22 (2013-05-08), یاسمن (2012-08-06), victoria (2013-06-19), zariattari (2012-11-21), رها62 (2013-05-09), زهرا23 (2012-09-13), سمانه1366 (2012-09-05) |
![]() |
#3 |
کاربر جدید
![]() تاریخ عضویت: Jul 2012
ارسالها: 92
تشکر کرده : 132
تشکر شده 1,420 بار در 94 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
سلام کوفته هلو در خانواده ما با این عیار اینگونه درست می شود گوشت جرخ کرده 400 گرم(همراه با پیاز) آرد نخود چی 400 گرم هویج ریز رنده شده 300 گرم تخم مرغ 1عدد این مواد را همراه با نمک و زردچوبه خوب ورز داده وکمی شیره شکر داخل آن ریخته تا مواد خوب به بچسبند سپس از مواد به اندازه یک نارنگی برداشته ودر وسط آن پیاز داغ کشمش وگردو گذاشته و آن را خوب گرد می کنیم جهت آش ابتدا زرد چوبه و روغن ونعنا در قابلمه گرم کرده سپس کم کم آب را اضافه کرده سپس مقداری هویج رنده کرده و حدود یک لیوان آرد برنج به آن اضافه کرده وقتی آش به جوش آمد کوفته ها را یکی یکی داخل آن ریخته و می گذاریم تا آهسته کوفته ها پخته شود حدود نیم ساعت قبل از سرو غذا به آش حدود یک تا دو لیوان شکر ومقداری آبلیمو به آن اضافه می کنیم میزان شکر و ابلیمو بستگی به علاقه افراد دارد
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
کاربر جدید
![]() تاریخ عضویت: Jul 2012
ارسالها: 92
تشکر کرده : 132
تشکر شده 1,420 بار در 94 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
با تشکر از دوست عزیز باید گفت که غذا یک چیز سلیقه ای است که بر اساس آن مواد غذا کم یا زیاد می شود اما آنچه بعنوان کوفته هلو در شیراز درست می شود کمی فرق دارد مثلا اصلا رب زده نمی شود عیار آنچه ما بعنوان کوفته هلو شیرازی در خانواده های شیرازی درست می شود را در قسمت غذاهای استان فارس قرار داده ام امیدوارم سودمند باشد
|
![]() |
![]() |
6 کاربر زیر از دوست گرامی sobhan91 عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند : | **Ghazal** (2013-05-08), ღ.ترنم.ღ (2012-08-21), Hanichef (2012-08-21), Mahshid (2013-05-08), nasrin50 (2012-08-21), SAHAR NAAZ (2012-08-21) |
![]() |
#5 | |
کاربر فعال
![]() تاریخ عضویت: Sep 2011
موقعیت: اهل رشت، ساکن زاهدان
ارسالها: 1,316
تشکر کرده : 32,641
تشکر شده 30,625 بار در 1,601 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() نقل قول:
مرسی دوست خوبم...منم اتفاقا همینو گفتم که رب نداره..منم 1 قاشق مرباخوری رب زدم که کسی شک نکنه!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
کلیدواژه |
ماه رمضان, هلو, کوفته, برنج |
در حال حاضر کاربران زیر مشغول مشاهده این تاپیک می باشند: 1 (0 عضو و 1 میهمان) | |
امکانات | |
حالات نمایش | |
|
|
![]() |
||||
موضوع | نویسنده | انجمن | پاسخها | آخرین نوشته |
کوفته تبریزی | Salva | کوفته | 117 | 2016-07-02 11:27 AM |
کوفته هویج | mary61 | کوفته | 17 | 2015-05-17 02:49 PM |
کوفته سویا | Honey | کوفته | 5 | 2015-02-15 09:55 AM |
کوفته افغانی | rasa | کوفته | 0 | 2011-04-12 09:31 AM |
کوفته ایستگاه اتوبوس | Mahani | کوفته | 3 | 2011-01-21 01:26 AM |
|