کارگاه های آموزشی در رومنو - جشنواره پاییز هزار رنگ
جشن انار - مسابقه ویژه آشپزی و شیرینی پزی 54
کارگاه آموزش نوشیدنی های گرم
روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی

برگشت   روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی > فوت و فن های آشپزی و خانه داری > نگهداری مواد غذایی

User Tag List

پاسخ
 
امکانات حالات نمایش
قدیمی 2011-05-14, 12:02 PM   #1
Marjan
کاربر فعال
 
آواتار Marjan
 
تاریخ عضویت: Dec 2010
موقعیت: تهران
ارسالها: 1,498
تشکر کرده : 9,071
تشکر شده 9,528 بار در 1,654 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Marjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond repute
پیشفرض نحوه نگهداری انواع سبزيجات تازه در فريزر

من هميشه لوبيا سبز و باقالي رو بعد از باك كردن بدون اببز كردن تو فريزر ميزارم تازه و سبز هم ميمونه ولي راجع به نخود سبز تجربه اي ندارم خوشحال ميشيم دوستان تجربياتشون رو اينجا با ما در ميون بزارن
__________________
آدمي ، زاده افكار خويش است، فردا همان خواهد شد كه امروز به آن مي انديشد.
Marjan آفلاین است   پاسخ با نقل قول
24 کاربر زیر از دوست گرامی Marjan عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
Azijam (2012-01-22), baran1357 (2012-11-13), berg (2014-08-25), elahe jon (2012-07-06), Hanichef (2012-08-22), maghboleh (2013-08-20), marzi.kh (2013-12-08), mayam (2011-06-27), melika92 (2013-07-11), Narges (2011-05-14), Neshat (2011-10-06), parisa.j (2012-06-07), shamim90 (2013-07-14), Shamimi (2013-07-13), sorour (2013-08-14), torkan (2013-08-02), فاطمه مهر (2012-10-09), یاسمن (2012-06-09), پری349 (2014-02-17), veronika (2013-09-05), zomo. (2013-07-19), آفتاب بانو (2014-07-16), باران78 (2014-05-23), دنیا (2012-07-25)
قدیمی 2011-05-14, 12:22 PM   #2
Narges
مدیر سراسری
 
آواتار Narges
 
تاریخ عضویت: Dec 2010
موقعیت: سرزمین مادری
ارسالها: 1,941
تشکر کرده : 33,108
تشکر شده 35,667 بار در 2,016 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Narges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond repute

مدال های افتخار

پیشفرض پاسخ: نحوه نگهداري انواع سبزيجات تازه در فريزر

روش‌های منجمد کردن مواد غذایی

هر ماده غذایی در فریزر دارای مدت زمان معینی برای نگهداری است. به عنوان مثال میوه و سبزیجات را می‌توان 8 تا 12 ماه در فریزر نگهداری کرد، همچنین گوشت پرندگان 6 تا 9 ماه، انواع ماهی 3 تا 6 ماه، گوشت قرمز خرد شده یا چرخ‌کرده 3 تا 4 ماه و گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس را یک تا 2 ماه، می‌توان در محیط فریزر نگهداری کرد...

کم‌کم با پایان یافتن فصل تابستان و آغاز یک فصل جدید دیگر، بسیاری از زنان خانه‌دار به فکر اندوخته‌کردن مواد غذایی می‌افتند.

لوبیا سبز، باقلا، بامیه، کرفس، بادمجان و خیلی دیگر از مواد غذایی از آن دسته اقلامی هستند که شهریور ماه در فریزر خانه‌ها جای می‌گیرند و با این که متخصصان تغذیه تاکید بر این دارند که تا حد امکان از مواد غذایی تازه به جای مواد فریزری استفاده شود، ولی می‌توان با رعایت اصول صحیح فریز کردن، کیفیت این مواد را حفظ و تا ماه‌ها از این مواد غذایی استفاده کرد.



نخستین گام برای فریز کردن مواد غذایی، نوع و شرایط بسته‌بندی است چرا که با این کار شما عطر، رنگ، طعم و مزه حقیقی موادتان را حفظ خواهید کرد. به همین دلیل بسته‌بندی از نوعی که به خروج رطوبت مواد مقاوم باشد، می‌تواند در این راه بسیار کمک‌کننده باشد، ولی نباید فراموشتان شود که مواد را باید طوری بسته‌بندی کنید که به هنگام خروج از فریزر، تمام آن در یک وعده صرف شود، چون هر بسته مواد غذایی که از فریزر خارج می‌شود، نباید دوباره به فریزر برگردد؛ چرا که با این کار به ازای هر بار خروج از یخزدگی مواد، از ارزش تغذیه‌ای آن کاسته خواهد شد. بنابراین سعی کنید طوری مواد را بسته‌بندی کنید که بتوانید آن را در یک وعده مصرف کنید.


همیشه از دوام و مقاومت کیسه فریزتان مطلع باشید و در صورت مقاومت نداشتن نایلون فریزی، از 2 نایلون استفاده کنید تا مواد غذایی از داخل به خارج (فریزر)‌ نشتی نداشته باشد.
پس از بسته‌بندی از نفوذ بوی فریزر به داخل کیسه‌های بسته‌بندی مطمئن شوید و هیچ گاه از نایلون یا ظروفی که مخصوص فریز کردن نیستند، استفاده نکنید.


گفته می‌شود که متخصصان علوم تغذیه، بهترین نوع ظروف بسته‌بندی فریزری را از نوع شیشه‌ای می‌‌دانند؛ چرا که اغلب این ظروف، دارای دهانی گشاد هستند تا به هنگام خروج مواد غذایی از آنها، این کار به سهولت انجام شود ولی آنچه که باید خانم‌های خانه‌دار به آن توجه داشته باشند توجه به فضای خالی بالای ظرف یا فاصله بین سطح ماده غذایی تا در ظرف است که پس از انبساط مواد غذایی در اثر یخ زدن، ظرف نشکند، بویژه در مایعات که انبساط آنها بیشتر بوده و امکان آسیب به ظروف بسته‌بندی بیشتر است.
اما درخصوص ظروف پلاستیکی باید مقاومت ظرف با دمای پایین در نظر گرفته شود، چرا که بسیاری از ظروف پلاستیکی در اثر سرما ترک برداشته یا می‌شکنند. بنابراین بهتر است به ازای هر یک واحد ماده خشک (2/1 سانتی‌متر)‌ از فضای بالای ظرف را خالی بگذارید.
آنزیم‌زدایی
با آنزیم‌زدایی برخی از مواد غذایی همچون نخود، لوبیا، هویج و... می‌توان در حفظ کیفیت بیشتر مواد گام برداشت. برای این منظور کافی است پس از جوشاندن اندکی آب، مواد غذایی را با اندک نمکی، برای چند دقیقه (حداکثر 5 دقیقه)‌ جوشاند و پس از خروج از آب و سرد کردن آن، بلافاصله آنها را بسته‌بندی کرد و در محیط فریزر قرار داد.
ضمنا در آنزیم‌زدایی باید مواد غذایی نیم‌پز رو به خام باشند و به هیچ وجه کاملا مغزپخت نشوند.


گفتنی است هر ماده غذایی در فریزر دارای مدت زمان معینی برای نگهداری است. به عنوان مثال میوه و سبزیجات را می‌توان 8 تا 12 ماه در فریزر نگهداری کرد، همچنین گوشت پرندگان 6 تا 9 ماه، انواع ماهی 3 تا 6 ماه، گوشت قرمز خرد شده یا چرخ‌کرده 3 تا 4 ماه و گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس را یک تا 2 ماه، می‌توان در محیط فریزر نگهداری کرد.
خیار، گوجه فرنگی و انواع فلفل بخوبی فریز نمی‌شوند، همچنین سیب‌زمینی، تره و کاهو نیز برای این کار مناسب نیستند.




*** بهترین روش برای فریز کردن سبزیجات این است که این مواد را در آب جوش فرو ببرید (مثلا باقلا) و بلافاصله از آن خارج کنید تا پوست آنها ور بیاید و سپس این مواد را در آب سرد فرو کرده تا خنک شود، پس از انجام این عملیات، ماده غذایی آماده بسته‌بندی است. (حتی می‌توان میوه‌هایی مانند هلو و زردآلو را با این روش فریز کرد)
همچنین برخی از سبزیجات مانند سبزی قرمه نیز طبق عادات مرسوم در جامعه‌مان، به اشتباه به مدت بسیار زیادی تفت داده می‌شوند تا بعد در فریزر قرار بگیرد که متاسفانه از ارزش غذایی آنها بشدت کاسته می‌شود که توصیه می‌شود، حتی‌المقدور از سرخ کردن زیاد این سبزی خودداری شود.

چند توصیه یخی
بهتر است برای فریز کردن سبزیجات، آنها را تمیز شسته و پاک کنید و سپس آنها را با بخار بپزید و حتی‌المقدور از سرخ کردن بپرهیزید.
گوشت پرندگان فریز شده را توسط آب یا با قرار دادن در یخچال باز کنید.


موادی که هیچ‌گاه نباید آنها را منجمد کرد عبارتند از: خامه، شیر، ژله، سس مایونز، کاهو، موز، تربچه، خربزه، طالبی و تخم‌مرغ سفت.
__________________
روزمنو/خانه من/خانه تو
من دلم می خواهد/خانه ای داشته باشم پر دوست/کنج هر دیوارش/دوستهایم بنشینند آرام/گل بگو گل بشنو
هرکسی می خواهد/وارد خانه پر عشق و صفایم گردد/یک سبد بوی گل سرخ/به من هدیه کند
شرط وارد گشتن/شست و شوی دلهاست/شرط آن داشتن/یک دل بی رنگ و ریاست
بر درش برگ گلی می کوبم/روی آن با قلم سبز بهار/می نویسم ای یار
خانه ی ما اینجاست
Narges آفلاین است   پاسخ با نقل قول
24 کاربر زیر از دوست گرامی Narges عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
Azijam (2012-01-22), Bahar-chef (2013-07-12), berg (2014-08-25), elahe jon (2012-07-06), maghboleh (2013-08-20), mayam (2011-06-27), melika92 (2013-07-11), M_R_Z_khanomi (2014-05-22), Neshat (2011-10-06), sara namdar (2013-08-03), shamim90 (2013-07-14), Shamimi (2013-07-13), shokkofe (2013-07-08), sorour (2013-08-14), torkan (2013-08-02), فاطمه مهر (2012-10-09), یاسمن (2012-06-09), پری349 (2014-02-17), veronika (2013-09-05), zahori (2013-07-19), zomo. (2013-07-19), افسانه (2011-05-14), باران78 (2014-05-23), دنیا (2012-07-25)
قدیمی 2011-05-14, 12:28 PM   #3
Narges
مدیر سراسری
 
آواتار Narges
 
تاریخ عضویت: Dec 2010
موقعیت: سرزمین مادری
ارسالها: 1,941
تشکر کرده : 33,108
تشکر شده 35,667 بار در 2,016 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Narges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond reputeNarges has a reputation beyond repute

مدال های افتخار

پیشفرض پاسخ: نحوه نگهداري انواع سبزيجات تازه در فريزر

آشنایی با روشهای ذخیره کردن سبزیجات در منزل

چه سبزی‌هایی بخریم؟
موقع خرید سبزیجات باید محصول همان فصل را تهیه کنید و در ضمن، مطمئن شوید که سبزیجات، تازه‌اند و طی همان یکی‌دو روز برداشت شده‌اند. ترجیحا سبزیجات طبیعی خریداری کنید و تا حد ممکن از خرید انواع گلخانه‌ای خودداری کنید. کودهای شیمیایی اجازه نمی‌‌دهند سبزیجات بو و طعم طبیعی خود را حفظ کنند. وقتی سبزیجات خود را خریداری کردید، سراغ وسایل موردنیاز کارتان بروید. اگر سبزیجات شما نیاز به پختن دارد، ظروف مسی را انتخاب کنید. به هیچ عنوان سراغ ظروف آلومینیومی نروید زیرا اسید موجود در برخی سبزیجات می‌تواند سبب شکل‌گیری برخی میکروب‌ها در درزها و شکاف‌های موجود روی سطح ظرف شود. این نوع شکاف‌ها در سطح ظروف با جنس نرم‌تر مثل آلومینیوم به وجود می‌آید اما در ظروف مسی، نه. اگر قرار است سبزیجات را در شیشه کنسرو کرده و در یخچال نگهداری کنید، شیشه‌ها را از قبل استریل کنید و اگر قرار است در کیسه‌های نایلونی آنها را فریز کنید، حتما نایلون فریزر و ترجیحا از انواعی باشند که هوا را می‌توان از داخل آن خارج کرد و اصطلاحا درهای زیپی دارند.

کنسرو کردن در روغن
تقریبا تمام انواع سبزیجات را می‌توان به این شکل کنسرو کرد. یک قانون اساسی که باید در این روش رعایت شود، استفاده از روغن زیتون فراوان و باکیفیت است. از جمله بهترین سبزی‌هایی که به این روش می‌توان کنسرو کرد، قارچ، گوجه‌فرنگی‌های کوچک، نخودفرنگی و بادمجان است. بهتر است حین کنسرو کردن، برگ‌های معطر و کمی فلفل هم به آنها افزوده شود. نحوه کنسرو کردن به این شکل، بسیار ساده است. بعد از آنکه سبزیجات شسته، خشک و به شکل دلخواه خرد شد، باید آنها را در آب جوش و سرکه برای چند دقیقه جوشاند و بعد، روی کاغذهای جذاب، آب پهن کرد تا آب اضافی آنها گرفته شود. بعد، باید آنها را در ظروف استریل ریخت و به آن روغن افزود تا جایی که هیچ فضای خالی در ظرف باقی نماند. طی چند هفته، سبزیجات آماده مصرف می‌شوند و تا 12 ماه نیز قابل نگهداری هستند.

استفاده از سرکه
سبزیجاتی که در سرکه کنسرو می‌شوند، مصارف فراوان دارند و از آنها در تهیه سس، سالاد و حتی همراه با برنج استفاده می‌کنند. بهترین سبزیجاتی که می‌توان آنها را به این روش کنسرو کرد، عبارتند از: گل‌کلم، کلم‌قرمز، فلفل قرمز، خیارترشی، پیاز و هویج. در این روش نیز به سبزیجات پس از شسته شدن، ابتدا نمک زده می‌شود؛ تا حدی تلخی‌شان گرفته شود، بعد خرد شده و برای چند دقیقه در آب جوش و سرکه حرارت می‌بینند. بعد از خشک شدن که تقریبا به 2 ساعت زمان نیاز دارد، به ظروف استریل انتقال می‌یابند و ظرف کاملاً از سرکه پر می‌شود. برحسب ذایقه می‌توان از سرکه سفید، قرمز یا... استفاده کرد. سبزیجاتی را که به این طریق کنسرو می‌شوند، می‌توان برای مدت 8 تا 12 ماه نگهداری کرد.

استفاده از آب نمک
اگرچه سبزیجاتی که به این روش تهیه می‌شوند به خوشمزگی سبزیجات کنسرو شده در روغن و سرکه نیستند اما کیفیت بالاتری پیدا می‌کنند. نخود فرنگی، هویج، کلم و... را می‌توان به این طریق کنسرو کرد. برای این منظور، بعد از شستن سبزیجات، آنها را برای چند دقیقه در آب نمک جوش‌آمده بریزید و بعد اجازه دهید آب اضافی آن گرفته و خشک شود. بعد داخل ظروف استریل ریخته و به هر یک لیتر آب 8 گرم نمک اضافه کنید و آب نمک درست شده را در ظرف بریزید.

فریز کردن
این روش از رایج‌ترین روش‌های نگهداری میوه و سبزیجات برای مدت طولانی در عصر حاضر است. سبزیجاتی را که به این روش تهیه می‌شوند می‌توان تا یک سال نگهداری و مصرف کرد. البته دمای فریزر حتما باید بین 18- تا 20- درجه سانتی‌گراد باشد. حتما روی هر بسته‌ای که فریز می‌کنید تاریخ تهیه آن نوع سبزی را یادداشت کنید. با گذشت زمان توصیه‌شده برای مصرف آن سبزی، اگرچه سبزی فریز شده خراب نمی‌شود و شما را بیمار نمی‌کند، اما به مرور ارزش غذایی و طعم آن از دست می‌رود.

برخی از انواع سبزیجات مثل پیاز، سیر، انواع سبزیجات برگ‌دار، نخود فرنگی، بادمجان، باقلا، بامیه و... را می‌توان فریز کرد اما برخی دیگر مثل سیب‌زمینی این قابلیت را ندارند. ترجیحا گوجه‌فرنگی را هم نباید فریز کرد؛ چون طعم و مزه‌ خود را از دست می‌دهد. در ضمن، سعی کنید به قصد فریز کردن حتما میوه و سبزیجاتی را تهیه کنید که تازه برداشت شده باشند تا با فریز کردن حداکثر ویتامین‌های آنها حفظ شود. نکته دیگر اینکه برخی از انواع سبزیجات مثل بادنمجان، سبزی قورمه، اسفناج و...اگر تفت کوچکی ببینند، ویتامین‌های‌شان بیشتر می‌ماند.



خشک کردن
اگر قصد دارید میوه یا سبزیجات را خشک کنید، حتما انواع رسیده و سالم را انتخاب کنید. جالب است بدانید سبزیجاتی که به محض چیده شدن در صبح زود یا اول شب، فورا خشک می‌شوند، طعم و بوی بهتری دارند.

اگر سبزیجاتی که انتخاب می‌کنید کاملا رسیده نباشند، بعد از خشک شدن رنگ و طعم خوبی نخواهند داشت. البته سبزیجات خیلی رسیده هم بعد از خشک شدن سفت می‌شوند و نمی‌توان آنها را مصرف کرد. برای خشک کردن سبزیجات، ابتدا آنها را شسته و بعد از شستشو اجازه دهید سبزیجات خشک شوند. برحسب نوع آنها، برش لازم را بدهید. حتما قسمت‌های کال و کپک‌زده را حین برش زدن جدا کنید؛ چون می‌توانند عاملی برای رشد باکتری‌ها باشند. نکته دیگری که باید در ذهن داشته باشید، این است که هرچه سبزیجات به قطعات ریزتری خرد شوند، سریع‌تر خشک می‌شوند.

برای خشک کردن سبزیجات 3 روش وجود دارد: خشک کردن زیر نور آفتاب، خشک کردن به روش صنعتی و خشک کردن در فر.

برای خشک کردن سبزیجات در فر کافی است درجه فر را روی پایین‌ترین حرارت تنظیم کنید و هر نیم ساعت یک‌بار به سبزیجات خود سری زده و آن را هم بزنید. توصیه می‌شود سبزیجات را روی یک سینی مسی اکسیدنشدنی یکنواخت پهن کنید و هر چند وقت یک‌بار سینی را بچرخانید تا حرارت به طور یکسان به تمامی نقاط برسد. برحسب نوع سبزی بین 4 تا 12 ساعت زمان برای خشک شدن در فر نیاز است.

در مورد سبزیجاتی که به روش صنعتی خشک می‌شوند لازم است قبل از استفاده شسته شده و در صورت نیاز به مدت 2 ساعت خیسانده شوند. در نهایت، ساده‌ترین روش خشک کردن سبزیجات که در خانه امکان‌پذیر است، خشک کردن در هوای آزاد است. ترجیحا بهتر است سبزیجات را دور از نور آفتاب و در محلی سایه خشک کرد تا رنگ آنها تغییر زیادی نکند. وقتی سبزیجات به طور کامل خشک شد، باید آنها را به ظروف پلاستیکی و یا شیشه‌ای دربسته انتقال داد و در محیطی خشک، تاریک و خنک نگهداری کرد. مدت زمانی که می‌توان سبزیجات خشک را نگهداری کرد به میزان خشک شدن آنها بستگی دارد. در صورتی که سبزیجات خشک در معرض نور آفتاب قرار بگیرند به سرعت رنگ‌شان تغییر کرده و مقدار فراوانی از ویتامین‌های خود را از دست می‌دهند. معمولا در صورت خشک کردن صحیح و نگهداری مناسب سبزیجات را می‌توان برای مدت یک سال ذخیره کرد.
__________________
روزمنو/خانه من/خانه تو
من دلم می خواهد/خانه ای داشته باشم پر دوست/کنج هر دیوارش/دوستهایم بنشینند آرام/گل بگو گل بشنو
هرکسی می خواهد/وارد خانه پر عشق و صفایم گردد/یک سبد بوی گل سرخ/به من هدیه کند
شرط وارد گشتن/شست و شوی دلهاست/شرط آن داشتن/یک دل بی رنگ و ریاست
بر درش برگ گلی می کوبم/روی آن با قلم سبز بهار/می نویسم ای یار
خانه ی ما اینجاست

آخرین ویرایش توسط Narges در تاریخ 2011-05-14 انجام شده است
Narges آفلاین است   پاسخ با نقل قول
26 کاربر زیر از دوست گرامی Narges عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
Azijam (2012-01-22), Bahar-chef (2013-07-12), berg (2014-08-25), elahe jon (2012-07-06), Marjan (2011-05-14), mayam (2011-06-27), melika92 (2013-07-11), M_R_Z_khanomi (2014-05-22), Neshat (2011-10-06), parisa.j (2012-06-07), sara namdar (2013-08-03), sarina-kian (2011-05-14), shamim90 (2013-07-14), Shamimi (2013-07-13), sorour (2013-08-14), tamana (2013-09-06), torkan (2013-08-02), فاطمه مهر (2012-10-09), یاسمن (2012-06-09), پری349 (2014-02-17), veronika (2013-09-05), zomo. (2013-07-19), افسانه (2011-05-14), باران78 (2014-05-23), دنیا (2012-07-25), سمانه1366 (2013-09-16)
قدیمی 2011-12-30, 06:28 PM   #4
fati-malus
کاربر فعال
 
آواتار fati-malus
 
تاریخ عضویت: Dec 2011
موقعیت: خوزستانی.....ساکن اصفهان
ارسالها: 658
تشکر کرده : 4,145
تشکر شده 7,205 بار در 641 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
fati-malus has a reputation beyond reputefati-malus has a reputation beyond reputefati-malus has a reputation beyond reputefati-malus has a reputation beyond reputefati-malus has a reputation beyond reputefati-malus has a reputation beyond reputefati-malus has a reputation beyond reputefati-malus has a reputation beyond reputefati-malus has a reputation beyond reputefati-malus has a reputation beyond reputefati-malus has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: نحوه نگهداري انواع سبزيجات تازه در فريزر

پنیرپیتزا وپنیرخارجی رابه مدت 6تا8ماه میتوان درفریزرنگهداری کرد

کره بین4تا6ماه می توان درفریزرنگهداری کرد

بستنی به مدت3ماه میشه فریزرکرد

نان معمولی بین 2تا3ماه
__________________
خدایاهرگزکسی رابه چیزی که قسمتش نیست عادت نده.آه آسمان کاش پایین تربودی
fati-malus آفلاین است   پاسخ با نقل قول
15 کاربر زیر از دوست گرامی fati-malus عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
Bahar-chef (2013-07-12), berg (2014-08-25), maghboleh (2013-08-20), melika92 (2013-07-11), sara namdar (2013-08-03), shamim90 (2013-07-14), Shamimi (2013-07-13), sorour (2013-08-14), torkan (2013-08-02), فاطمه مهر (2012-10-09), یاسمن (2012-06-09), پروپوفول (2013-02-12), veronika (2013-09-05), zomo. (2013-07-19), دنیا (2012-07-25)
قدیمی 2012-01-26, 09:27 PM   #5
Azijam
کاربر خیلی فعال
 
آواتار Azijam
 
تاریخ عضویت: Jan 2012
موقعیت: تهران
ارسالها: 2,231
تشکر کرده : 32,138
تشکر شده 44,508 بار در 2,291 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Azijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond reputeAzijam has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: نحوه نگهداري انواع سبزيجات تازه در فريزر

منجمد کردن میوه ها

آلو و آلوچه: سفت و یا رسیده این میوه ها را به شکل درسته یا پس از نصف کردن و در آوردن هسته آنها با پوششی از شکر یا بدون آن می توانید در فریزر نگهداری کنید. مدت نکه داری آنها ۱۰ ماه است.

آلبالو ، گیلاس: به شکل درسته یا هسته درآورده با پوششی از شکر یا نمک به مدت ۱۰ ماه قابل نگهداری هستند.

تمشک ، توت فرنگی: رسیده و له نشده تمشک و توت فرنگی را در پوششی از شکر یا بدون آن به مدت ۹ تا۱۰ ماه می توانید نگهداری کنید.

زردآلو: کاملا رسیده و له نشده آن را به مدت بسیار کوتاهی در آب گرم قرار دهید، سپس پوست آن را بکنبد و با پوششی از شکر یا بدون آن به مدت ۱۰ ماه می توانید در فریزر نگهداری کنید.

گلابی: گلابی را پوست کنید و خرد کنید و برای حفظ رنگ سفید آن مقداری آبلیمو روی آن بریزید و در شربت قند بگذارید و سپس آن را فریز کنید. مدت سالم ماندن ۱۰ ماه در فریزر است.

هلو: به شکل درسته یا نصف شده در شربت قند و یا با پوششی از شکر می توانید به مدت ۱۰ ماه در فریز نگهداری کنید.

انجماد لبنیات

پنیر: پنیرهای پیتزا و پنیرهای سفت خارجی را می توان بین ۶ تا ۸ ماه در فریزر نگهداری کرد.

خامه: به صورت شکر زده به مدت ۳ ماه می توان نگهداری کرد.

شیر: شیرهای هموژنیزه شده را می توان به مدت ۳ ماه در فریزر نگهداری کرد.

کره: کره های که بسته بندی نشده اند را باید در لفاف های پلی اتیلنی یا ورقه های آلومینیومی بپوشانید و سپس در فریزر قرار دهید، مدت سالم ماندن آن در فریزر بین ۴ تا ۶ ماه است.

بستی: در بسته بندی های خودش یا در ظرف مخصوص نگهداری بستنی که در آنها خوب بسته می شود را می توان به مدت ۳ ماه نگهداری کنید. بهتراست بسته بندی بستنی را یکبار دیگر در کیسه های پلی اتیلنی قرار دهید، و سپس منجمد نمایید.

انجماد موادغذایی حیوانی

جگر، دل، قلوه، سیرابی، مغز و زبان و پاچه را در ظروف مخصوص می توانید بین ۳ تا ۴ ماه قابل نگهداری کنید.

گوشت گاو: در قطعه های درشت و پاک شده در بسته بندی های مناسب و خالی از هوا به مدت ۱۰ تا ۱۲ ماه می توانید نگهداری کنید.

گوشت گوساله: در قطعه های ۲/۵ کیلویی تمیز و بسته بندی شده ۱۰ تا ۱۲ ماه سالم می مانند.

گوشت فیله و راسته: با ضخامت ۲ سانتیمتر به مدت ۸ تا ۱۰ ماه می توانید نگهداری کنید. برای اینکه قطعات بگوشت به یکدیگر نچسبندبهتر است در فاصله آنها ورقه های پی اتیلن یا آلومینیومی دهید.

گوشت چرخ کرده: در بسته بندی های مناسب به مدت ۱ تا ۲ ماه می توان نگهداری کرد.

سوسیس: در بسته بندی تا یک کیلو گرم بین ۳ تا ۴ ماه قابل نگهداری هستند.

کالباس: به شکل بریده شده در قسمت های کوچک ۳ تا ۴ ماه قابل نگهداری هستند.

بوقلمون و غاز و اردک: پس از تمیزکردن آنهارا در بسته بندی مناسب قراردهید و بعد از خارج نمودن هوای داخل بسته بندی،در آن را محکم ببندید تا از نفوذ بخارآب و هوای خارج مصون بماند سپس فریزر نمایید. مدت نگهداری و حفظ کیفیت ۴ تا ۶ ماه برای اردک، ۱۰ تا ۱۲ ماه برای بوقلمون و ۳ تا ۴ ماه برای غاز است.

مرغ: پس از تمیز کردن، مرغ را در بسته بندی مناسب قرار دهید و پس از خارج نمودن هوای داخل بسته ،در آن را محکم ببندید و در فریزر قرار می دهند. مدت نگهداری و حفظ کیفیت ۱۲ ماه است. برای خارج کردن مرغ از حالت انجماد آن را 8 ساعت قبل از مصرف در هوای اتاق قرار دهید و یا مرغ یخ زده از کیسه خارج کنید و آن را در یخچال بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت قرار دهید.

دل و جگر و سنگدان مرغ: پس از شستن در آب سرد و تمیز کردن آنها را در بسته بندی های مناسب تا ۳ ماه می توانید نگهداری کنید.

ماهی سفید: تمیز شده در بسته بندی های مناسب به مدت ۶ تا ۹ ماه قابل نگهداری هستند.

ماهی قزل آلا: ماهی های پرچرب مانند ماهی قزل آلا مدت کم تری قابل نگهداری هستند و بین ۴ تا ۶ ماه می توان آنها را در فریزر نگه داشت.

ماهی ها: ماهی ها را به شکل کامل یا به صورت تکه تکه می توان بسته بندی و منجمد کرد. برای بسته بندی کردن ماهی بهتر است بین تکه های آن کاغذ روغنی قرار دهید تا به یکدیگر نچسبند. بسته بندی قطعات ماهی باید طوری باشد که هیچگونه هوایی به داخل آن نفوذ نکند و هیچ بویی از داخل بسته بندی به خارج راه پیدا نکند. بسته بندی ها را باید کاملا از هوا خالی و سر آنها به خوبی محکم کنید.
__________________
چه زیباست هنگامی که در اوج نشاط و بی نیازی هستی دست به دعا برداری.(خدایا به خاطر ارامشی که تو این لحظه دارم ازت ممنونم)
Azijam آفلاین است   پاسخ با نقل قول
19 کاربر زیر از دوست گرامی Azijam عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
Bahar-chef (2013-07-12), berg (2014-08-25), elahe jon (2012-07-06), maghboleh (2013-08-20), melika92 (2013-07-11), parisa.j (2012-06-07), sara namdar (2013-08-03), shamim90 (2013-07-14), Shamimi (2013-07-13), sorour (2013-08-14), torkan (2013-08-02), فاطمه مهر (2012-10-09), یاسمن (2012-06-09), پروپوفول (2013-02-12), veronika (2013-09-05), zomo. (2013-07-19), باران بهاري (2014-02-12), باران78 (2014-05-23), دنیا (2012-07-25)
پاسخ

کلیدواژه
فريزر, ماست, محلی, مزه, نگهداري, نگهداری, نحوه, گوجه فرنگی, انواع, اسفناج, بیمار, برنج, تازه, تره, تغذیه, حلقه, خشک کردن, زردآلو, سوپ, سوسیس, سبزيجات


در حال حاضر کاربران زیر مشغول مشاهده این تاپیک می باشند: 8 (0 عضو و 8 میهمان)
 
امکانات
حالات نمایش

قوانین ارسال
نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید

BB code فعال
Smilies فعال
[IMG] فعال
HTML غیرفعال

Forum Jump

موضوعات مشابه
موضوع نویسنده انجمن پاسخها آخرین نوشته
نگهداری سبزی تازه در یخچال (جعفری، نعناع، شوید و ...) Azijam نگهداری مواد غذایی 22 2014-12-16 03:48 PM
مواد اولیه نان و تاثیر هر یک از آنها mefmef نکات و سوالات درباره نان 53 2014-10-29 09:04 PM
آیا نگهداری از بامبو خوش شانسی می‌آورد؟ jenifer کاشت و نگهداری گل و گیاه 5 2013-05-21 04:53 PM
تخم مرغ - 60 نكته در مورد تخم مرغ B3hn@z_A8 ریزه کاری های خانه داری 0 2011-01-03 01:07 AM


Free PageRank Checker

ساعت: 05:31 AM بوقت GMT +3.5


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright © 2000-2006 Jelsoft Enterprises Ltd.

قدرت این انجمنها در استفاده از برنامه vBulletin می باشد.
حقوق نرم افزار استفاده شده در سایت برای Jelsoft Enterprises Ltd محفوظ است.
استفاده از محتوای سایت تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز است. در صورت تخلف پیگرد قانونی دارد