کارگاه های آموزشی در رومنو - جشنواره پاییز هزار رنگ
مسابقه آشپزی 54 در روزمنو
کارگاه آموزش نوشیدنی های گرم
روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی

برگشت   روزمنو، محبوب ترین انجمن آشپزی و شیرینی پزی ایرانی > آشـپزی سـنتی در روزمنو > خورش و قلیه

User Tag List

پاسخ
 
امکانات حالات نمایش
قدیمی 2011-04-12, 11:45 AM   #1
Sardooneh
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Dec 2010
موقعیت: تهران
ارسالها: 672
تشکر کرده : 5,353
تشکر شده 10,018 بار در 783 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Sardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond repute
پیشفرض خورش فسنجان (ترش، شیرین، ملس)


خورش فسنجون


دوستاي خوبم من اين تاپيك رو باز كردم. هر كي تجربه هاشو راجب فسنجون بگه..
من اين دستور رو از مطبخ رويا جون برداشتم تا هم دستور خورش باشه..هم همه بچه ها عكس فسنجونهاشونو و دستور ها....

اسم تاپيك رو گذاشتم خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس ) كه بقيه دستورها اضافه بشه..

مواد لازم:

مرغ متوسط .................يك عدد كه ميتونيد 8 قسمتش كنيد

مغز گردوي آسياب شده......300 گرم.

پياز خرد شده يا رنده شده............يك عدد

رب انار ...................................4 الي 5 قاشق غذا خوري (ترش يا شيرين بودنش سليقه اي هست)

شكر .......................مقداري (در صورت دلخواه)

نمك.........................مقداري


طرز تهيه:

1- گردوي پودر شده و یک پیاز ریز خرشده و سیر رنده شده وآب را می گذاریم روی حرارت وابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا به جوش بیاد وبعد حرارت را فوق العاده کم می کنیم .


2- می گذاریم حدود سه ساعت خوب گردو روغن بیندازه .می توانید .(در این مرحله دو سه بار هم به آن سر می زنیم تا گردو ته نگیره واگه آب آن خیلی کم شد حدود یک لیوان آب جوش به آن اضافه بفرمایید .)


3- بهتره مرغ را به قطعات کوچکتر برش بدهیم مثلا مرغ متوسط را هشت قطعه کنیم . حالا مرغ ونمک به قابلمه اضافه می کنیم.ومجددا می گذاریم تا حدود یک ساعت مرغ کاملا بپزه .
همینطور که می بینید روی سطح خورش کاملا روغن ایستاده (در مقایسه با عکس قبلی )

4- وقتی مرغ کاملا پخته شد رب انار را به آن اضافه می کنیم ونمک آنرا اندازه کرده ..فقط حدود یک ربع می گذاریم تا با حرارت ملایم بجوشه و خورش جابیفته .(میزان رب انار به غلظت آن وذائقه شما بستگی داره ....رب انار من ترش ونسبتا غلیظ بود ).بعضی ها هم به خورش یکی دو قاشق شکر اضافه می کنند تا ملس بشه ولی من خورش فسنجان را بدون شکر می پسندم .نوش جان

منبع از مطبخ رويا جون.


نكته:
- چربي گردو از نوع گياهي و غير اشباع است. بنابراين مصرف آن، خطر مصرف چربي هاي اشباع را ندارد.

- گردو يكي از مغزهاي روغني است كه املاح گوناگوني مثل مس، آهن، كلسيم و فسفر دارد.

- گردو منبع خوبي از بيوتين است بنابراين براي پوست و ريزش مو مفيد است.

Attached Images
File Type: jpg 200920092132.jpg (27.3 کیلوبایت, 7 views)
File Type: jpg 200920092134.jpg (29.1 کیلوبایت, 1 views)
File Type: jpg 200920092144.jpg (34.4 کیلوبایت, 3 views)
File Type: jpg 200920092136.jpg (68.8 کیلوبایت, 6 views)
Sardooneh آفلاین است   پاسخ با نقل قول
49 کاربر زیر از دوست گرامی Sardooneh عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
*Helena* (2012-07-03), *Yasi* (2012-08-15), akharen (2013-09-01), asal61 (2011-09-07), Azijam (2012-02-25), ღ.ترنم.ღ (2013-01-15), baran_84 (2011-10-06), hamraz (2012-08-01), Hanichef (2012-01-21), jenifer (2011-04-12), leili (2012-02-10), Mahshid (2014-07-09), marmar11 (2013-10-03), maryama1992a (2013-12-19), mayam (2013-08-31), monir1343 (2012-02-05), Narges (2012-12-02), nasrin50 (2012-01-19), NedaBahari (2014-07-09), Neshat (2011-10-06), panahisana (2014-07-27), reyhaan (2013-04-30), SAHAR NAAZ (2014-05-19), sahel joon (2011-04-12), sara68 (2013-06-24), selin (2011-11-02), setayesh66 (2012-07-18), shamim90 (2013-07-15), simple (2011-06-14), فاطمه مهر (2013-09-13), فاطیما (2012-01-28), فرن (2012-02-17), قاشق چوبی (2013-12-21), مهتاب (2011-04-12), مانکن (2012-01-04), ماهمون (2011-11-20), نادیه (2013-02-04), پرند (2012-04-21), veronika (2013-08-26), yaaasmina (2013-03-01), yasi55 (2013-06-25), zariattari (2013-05-29), افسانه (2011-10-05), باران78 (2014-10-14), رها62 (2012-11-10), زهرا23 (2013-11-09), شبنم 71 (2012-08-21), طلاخانم (2011-04-19), عسل فرفری (2011-04-12)
قدیمی 2011-04-12, 11:47 AM   #2
Sardooneh
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Dec 2010
موقعیت: تهران
ارسالها: 672
تشکر کرده : 5,353
تشکر شده 10,018 بار در 783 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Sardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond reputeSardooneh has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

راز ها و رمز های خورشت فسنجان


* گردو را باید کاملا آسیاب و نرم کنیم تا روغن آن خارج شود



* اگر دوست دارید که گردو در فسنجان به زیر دندان باید جدا از مقدار گردوی لازم کمی گردو را به صورت پودر درشت در آوریدو با گردوی آسیاب شده مخلوط کنید

* برای اینکه گردو بیشتر به روغن بیفتد هر ده دقیقه یک بار کمی آب سرد اضافه می کنیم و آنقدر این کار را تکرار می کنیم تا روی سطح مواد یک لایه روغن گردو ایجاد شود

* می توانید مواد را در این مرحله در فریزر ( برای مدت زمان طولانی تر ) و یا در یخچال ( برای مدت زمان کمتر ) نگه دارید تا هر وقت زمان کافی نداشتید بتوانید سریع خورشت را آماده کنید .



* مرغ را در ظرفی جداگانه تفت دهید و بپزید .

* اگر خورشت فسنجان را با کوفته ریزه دوست دارید کوفته ها را جداگانه آماده کنید.


* نیم تا یکساعت قبل از سرو مرغهای پخته یا کوفته ریزه و آب مرغ و کمی زعفران آبکرده را به خورشت اضافه کنید .


* نیم ساعت قبل از سرو خورشت را بچشید و بسته به ذائقه افراد خانواده به آن چند قاشق شکر اضافه کنید.


* درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا کاملا جا بیفتد .



Sardooneh آفلاین است   پاسخ با نقل قول
30 کاربر زیر از دوست گرامی Sardooneh عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
*Darya* (2011-04-12), akharen (2013-09-01), asal61 (2011-09-07), Azijam (2012-02-25), baran_84 (2011-04-12), jenifer (2011-04-12), Mahshid (2014-07-09), mayam (2013-08-31), miryam (2011-04-12), monir1343 (2012-02-05), Narges (2011-10-06), NedaBahari (2014-07-09), Neshat (2011-10-06), panahisana (2014-07-27), papary (2011-04-12), pishijooon (2011-04-12), raharad (2012-01-17), sahel joon (2011-04-12), selin (2011-12-07), shamim90 (2013-07-15), Shidak (2011-04-19), tamana (2014-05-22), فاطمه مهر (2013-09-13), فاطیما (2012-01-28), مهتاب (2011-04-12), مانکن (2012-01-04), نادیه (2013-02-04), veronika (2013-08-26), افسانه (2011-10-05), زهرا23 (2013-11-09)
قدیمی 2011-04-19, 05:42 PM   #3
طلاخانم
کاربر نیمه فعال
 
آواتار طلاخانم
 
تاریخ عضویت: Mar 2011
ارسالها: 364
تشکر کرده : 2,499
تشکر شده 6,147 بار در 388 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
طلاخانم has a reputation beyond reputeطلاخانم has a reputation beyond reputeطلاخانم has a reputation beyond reputeطلاخانم has a reputation beyond reputeطلاخانم has a reputation beyond reputeطلاخانم has a reputation beyond reputeطلاخانم has a reputation beyond reputeطلاخانم has a reputation beyond reputeطلاخانم has a reputation beyond reputeطلاخانم has a reputation beyond reputeطلاخانم has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

........................
Attached Images
File Type: jpg فسنجون 2.jpg (53.8 کیلوبایت, 4 views)
طلاخانم آفلاین است   پاسخ با نقل قول
28 کاربر زیر از دوست گرامی طلاخانم عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
*Yasi* (2012-08-15), akharen (2013-09-01), Azijam (2012-02-25), baran_84 (2011-10-06), hamraz (2012-08-01), Hanichef (2012-01-21), Mahshid (2014-07-09), marmar11 (2013-10-22), Narges (2011-10-06), nasrin50 (2012-01-19), Neshat (2011-10-06), panahisana (2014-07-27), raharad (2012-01-17), Sardooneh (2011-10-06), selin (2011-11-02), shamim90 (2013-07-15), فاطمه مهر (2013-09-13), فاطیما (2012-01-28), فرن (2012-02-17), مانکن (2012-01-04), ماهمون (2011-11-20), نادیه (2013-02-04), پرند (2012-04-21), veronika (2013-08-26), yasi55 (2013-06-25), افسانه (2011-10-05), زهرا23 (2013-11-09), شهناز52 (2013-10-27)
قدیمی 2011-06-13, 09:47 PM   #4
Afrodit
کاربر نیمه فعال
 
آواتار Afrodit
 
تاریخ عضویت: Dec 2010
ارسالها: 250
تشکر کرده : 4,546
تشکر شده 4,772 بار در 989 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Afrodit has a reputation beyond reputeAfrodit has a reputation beyond reputeAfrodit has a reputation beyond reputeAfrodit has a reputation beyond reputeAfrodit has a reputation beyond reputeAfrodit has a reputation beyond reputeAfrodit has a reputation beyond reputeAfrodit has a reputation beyond reputeAfrodit has a reputation beyond reputeAfrodit has a reputation beyond reputeAfrodit has a reputation beyond repute

مدال های افتخار

پیشفرض پاسخ: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

فسنجوووووووووووووووووون
تمام روغنش مال گردوشه

اولی در گمج (gamaj) قابلمه گلی سنتی گیلان که در سفرم به رودبار کشفش کردم و برای پختن غذاهای سنتی عالیه
دومی هم سر میز غذا
Attached Images
File Type: jpg fesenjoon.jpg (82.4 کیلوبایت, 5 views)
File Type: jpg Fesenjoon-1.jpg (63.1 کیلوبایت, 2 views)
__________________


من و خداوند هر روز صبح فراموش می کنیم
او خطاهای من و من لطف او را ...

آخرین ویرایش توسط Afrodit در تاریخ 2011-06-13 انجام شده است علت: عکسش جامونده بود
Afrodit آفلاین است   پاسخ با نقل قول
32 کاربر زیر از دوست گرامی Afrodit عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
akharen (2013-09-01), Azijam (2012-02-25), ღ.ترنم.ღ (2013-01-15), baran_84 (2011-10-06), hamraz (2012-08-01), Hanasakura (2011-06-14), Hanichef (2012-02-15), leili (2012-02-10), Mahshid (2014-07-09), Marjan (2011-06-13), marmar11 (2013-10-03), Narges (2011-10-06), nasrin50 (2012-01-19), Neshat (2011-10-06), panahisana (2014-07-27), raharad (2012-01-17), SAHAR NAAZ (2014-05-19), Sardooneh (2011-06-14), selin (2011-11-02), setayesh66 (2012-07-18), shamim90 (2013-07-15), Shidak (2011-06-14), فاطمه مهر (2013-09-13), فاطیما (2012-01-28), قاشق چوبی (2013-12-21), مانکن (2012-01-04), نادیه (2013-02-04), veronika (2013-08-26), zarii. (2013-10-06), افسانه (2011-10-05), زهرا23 (2013-11-09), شهناز52 (2013-10-27)
قدیمی 2011-06-14, 03:23 PM   #5
Marjan
کاربر فعال
 
آواتار Marjan
 
تاریخ عضویت: Dec 2010
موقعیت: تهران
ارسالها: 1,498
تشکر کرده : 9,071
تشکر شده 9,502 بار در 1,654 پست
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Marjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond reputeMarjan has a reputation beyond repute
پیشفرض پاسخ: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

يه بياز كوجك رنده كردم تو قابلمه يه قاشق روغن ريختم بياز رو تفت دادم بعد يه هويج كوجك رنده ريز كردم و اضافه كردم به بياز كردو رو براي هر نفر 3 قاشق در نظر كرفتم توي غذاساز خرد كرده و اضافه كردم به قابلمه با حرارت بايين حدود يه ربع تفت دادم خيلي كم هم زردجوبه اضافه كردم حدود 2-3 ليوان اب سرد اضافه كردم و كذاشتم اروم اروم ببزه حدود 3 ساعت در طول اين 3 ساعت هر نيم ساعت يكي دو تا يخ كوجك مينداختم تا كردو روغن بده

مرغها رو جداكانه بختم بعد از سه ساعت حدود نصف ليوان اب مرغ به قابلمه اضافه كردم بعد 2-3 قاشق رب انار كه جون رب انار من ملس بود به شكر احتياجي نبود بعد مرغها و كمي زعفرون رو توي قابلمه اضافه كردم و كذاشتم يك ساعت ديكه اروم ببزه تا جا بيفته بسيووووووووووووور خوشمزه بود

نكته:كردو وقتي به تنهايي ببزه خودش رنك ميده بنابراين بعد از جا افتادن كردو رب انار رو اضافه كنيد
اصل فسنجون با مرغ بدون استخووانه كه من خلافش عمل كردم
Attached Images
File Type: jpg IMG_0490.JPG (60.3 کیلوبایت, 6 views)
__________________
آدمي ، زاده افكار خويش است، فردا همان خواهد شد كه امروز به آن مي انديشد.
Marjan آفلاین است   پاسخ با نقل قول
29 کاربر زیر از دوست گرامی Marjan عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند :
akharen (2013-09-01), Azijam (2012-02-25), ღ.ترنم.ღ (2013-01-15), baran_84 (2011-10-06), hamraz (2012-08-01), Hanichef (2012-01-21), leili (2012-02-10), Mahshid (2014-07-09), marmar11 (2013-10-03), mayam (2013-08-31), monir1343 (2012-02-05), Narges (2011-10-06), nasrin50 (2012-01-19), Neshat (2011-10-06), panahisana (2014-07-27), Sardooneh (2011-06-15), selin (2011-11-02), shamim90 (2013-07-15), solmaz55 (2013-03-01), فاطمه مهر (2013-09-13), فاطیما (2012-01-28), مانکن (2012-01-04), نادیه (2013-02-04), پرند (2012-04-21), veronika (2013-08-26), yarauf (2013-09-24), افسانه (2011-10-05), زهرا23 (2013-11-09), شهناز52 (2013-10-27)
پاسخ

کلیدواژه
فسنجان, قهوه, ملس, محلی, مزه, کوفته, گوجه فرنگی, گردو, ایران, برنج, ترش،, تست, خوروش, خورش, سنتی, شیرینی, شیرین،, عکس, عطر


در حال حاضر کاربران زیر مشغول مشاهده این تاپیک می باشند: 5 (1 عضو و 4 میهمان)
سایه...
امکانات
حالات نمایش

قوانین ارسال
نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید

BB code فعال
Smilies فعال
[IMG] فعال
HTML غیرفعال

Forum Jump

موضوعات مشابه
موضوع نویسنده انجمن پاسخها آخرین نوشته
خورش قیمه toktam خورش و قلیه 196 2014-10-23 12:43 PM
خورش به mana غذاهای استان اصفهان 6 2014-10-18 10:28 AM
خورش ناردون *h-nik* غذاهای استان های گیلان و مازندران 16 2013-08-28 04:18 PM
خورش غوره مسما عسل فرفری غذاهای استان های گیلان و مازندران 2 2012-07-18 10:36 AM
خورش مهاراجه هندی elnaz704 خورش و قلیه 0 2010-12-29 10:07 AM


Free PageRank Checker

ساعت: 09:32 PM بوقت GMT +3.5


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright © 2000-2006 Jelsoft Enterprises Ltd.

قدرت این انجمنها در استفاده از برنامه vBulletin می باشد.
حقوق نرم افزار استفاده شده در سایت برای Jelsoft Enterprises Ltd محفوظ است.
استفاده از محتوای سایت تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز است. در صورت تخلف پیگرد قانونی دارد